GALERII ⟩ Rohelises pealinnas käib jõhker raietöö (11)

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy

Tartu maanteel liikujale avaneb Ülemiste järvest möödudes ebameeldiv vaatepilt – seal on üsna jõhkralt ja hoolimatult terve hulk puid maha võetud.

Mõni puu on maha võetud meetri, mõni kahe meetri kõrguselt. Kokkuvõttes teeb olukord loodusest hooliva inimese kurvaks.

«Raiet teostatakse lennuliikluse ohutuse tagamiseks vastavalt Tallinna keskkonna- ja kommunaalametiga kooskõlastatud hoolduskavale. Tööde tellija on AS Tallinna Lennujaam,» teatas AS Tallinna Vesi kommunikatsioonijuht Laura Korjus.

Lennujaama esindaja sõnul on töö eesmärgiks lennuvälja takistustevabade piirangupindade tagamine, mis on oluline lennuohutuse tagamiseks. «Lennundusseaduse kohaselt on lennuvälja kaitsevööndi piires takistustevabade piirangupindade tagamine maaomaniku ehk sel puhul AS Tallinna Vesi kohustus, aga siinkohal tuli lennujaam appi ja teostame raadamistööd oma arendusprojekti töömahus,» selgitas Tallinna Lennujaama kommunikatsioonispetsialist Jane Kallaste.

Ta lisas, et veepuhastusjaam ei lubanud AS Tallinna Vesi maadel kasvavaid järve ja Mõigu poldritiigi äärseid kõrguspiirangu pindasid ületavaid puid ja võsa korrektselt maha võtta vaid soovis, et töövõtja pigem kärbiks neid, et kaitsta Ülemiste järve maanteelt lenduva saaste eest. Piirkonnas on ette nähtud ka asendusistutus, mis kaitseb veehoidlat saaste eest.

«Oleme nõus, et piltidelt nähtud lahendus ei ole aktsepteeritav ning suhtleme sel teemal peatöövõtjaga ja töötame eesmärgi nimel leida tänasele olukorrale lahendus,» lubas Kallaste.

Kommentaarid (11)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles