Elektrilevi tegeles öösel rikete parandamisega üle Eesti

BNS
Copy
Elektririkete parandamine.
Elektririkete parandamine. Foto: Elektrilevi

Neljapäeva õhtul saabunud tormituuled on tekitanud rohkelt elektrikatkestusi üle kogu Eesti ning kõige rohkem esineb rikkeid reede hommikul Pärnumaal, Kesk-Eestis ja saartel.

Elektrilevi on tegelenud terve öö rikete likvideerimisega, vool on taastatud rohkem kui 8200 kodule ning tööd jätkuvad.

Reedel kell 7.10 seisuga oli üle Eesti elektrita majapidamisi kokku 19 600. Kõige rohkem rikkeid esineb Pärnumaal, Kesk-Eestis ja saartel. Tormi algusest saadik on Elektrilevi ja partnerettevõtete brigaadid likvideerinud 34 riket, millega on elektrivarustus taastatud 8214 kodule.

«Tugevate tuulte vaibumist prognoositakse hetkeinfo järgi alles täna õhtul üheksaks, mis muudab riketega tegelemise meie jaoks raskemaks. Tuleb valmis olla, et rikkekohti võib juurde tulla,» ütles juhtimiskeskuse juhtivspetsialist Hardi Puusepp.

Puusepp kinnitas, et riketega tegelevad brigaadid on olnud väljas läbi terve öö ning tööd jätkuvad täna ja nädalavahetusel kuni elektrivarustuse taastamiseni. «Enim on probleeme põhjustanud liinidele kukkunud puud ning tihti asuvad rikkekohad raskemini ligipääsetavates kohtades. Kus võimalik ja tuul mõnevõrra vaibunud, saame lisaks brigaadidele alustada ka droonide abil liinikoridoride kontrollimist, et tuvastada rikkepaigad kiiremini,» kommenteeris Puusepp.

Elektrilevi ja partnerid teevad kõik endast oleneva, et klientide ühendus võrguga võimalikult kiirelt taastada. Kliendid saavad SMS-teavituse, kui selgub täpsem vooluvarustuse taastamise aeg. Silma tasub peal hoida ka Elektrilevi MARU rakendusel, kust näeb operatiivseimat rikkeinfot hetkeolukorrast.

Tähtis on meeles pidada, et katkenud elektriliinidele ei tohi läheneda, kuna juhtmete alune maapind võib olla pinge all ning anda eluohtliku elektrilöögi. Liinile langenud puu või mõne muu ohtliku olukorra fikseerimisel tuleks helistada rikketelefonil 1343 või hädaabinumbril 112.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles