FOTOD Sotsid võtsid Keskerakonna ettepaneku vastu ja alustavad Tallinnas koalitsioonikõnelusi (6)

Sven Randlaid
, ajakirjanik
Copy

Täna kogunesid Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) ning Tallinna piirkonna juhatused ning ühisel koosolekul otsustati võtta vastu Keskerakonna ettepanek alustada Tallinnas võimuliidu moodustamiseks koalitsioonikõnelusi.

SDE esimehe Indrek Saare sõnul on sotsiaaldemokraatide jaoks oluline, et Tallinn on hooliv ja kaasaegne linn.

«Kindlasti on siin meile eeskujuks Põhjamaade pealinnad, eriti liikuvusküsimuste lahendamisel, ligipääsetavuse tagamisel ning kõigi inimestega arvestamisel. Samuti väärtustame keskkonnahoiu küsimusi ning peame oluliseks arvestada linna juhtides kliimapoliitika eesmärkidega,» ütles Saar.

Erakonna Tallinna piirkonna juhi ja linnapeakandidaadi Raimond Kaljulaidi sõnul oli erakonna jaoks põhiküsimus see, et vaid linnavalitsuse töös osaledes on võimalik oma lubadusi tõhusalt ellu viia.

«On pisut üllatav, et mitmed volikokku pääsenud erakonnad on teatanud, et neil ei ole üldse soovi ellu viia seda, mida nad enne valimisi inimestele lubasid. Meie oleme algusest peale rõhutanud, et soovime nelja aasta jooksul seista oma lubaduste ellu viimise eest ja seda saab kõige paremini teha linna juhtimises osaledes. Opositsioonis on selleks palju vähem võimalusi. Muidugi on meile eriti olulised kaasaegse, ohutu ja kõigile mugava linnaruumi küsimused. See oli keskne telg meie kampaanias ning on oluline küsimus ka koalitsiooniläbirääkimistel,» ütles Kaljulaid.

Sotsiaaldemokraadid tegid Keskerakonnale ettepaneku kahepoolseks kohtumiseks esmaspäevaks, et arutada kõneluste edasist ajakava ja korraldust.

Läbirääkimistel kuuluvad sotside delegatsiooni Raimond Kaljulaid, Indrek Saar, Riina Sikkut, Jevgeni Ossinovski ja Maris Sild.

Raimond Kaljulaid ütles reede õhtul Postimehele, et võimalike ametikohtade jagunemise osas on praegu vara midagi öelda. Praegu keskendutakse algavatele kõnelustele ning midagi konkreetsemat saab öelda ehk järgmisel nädalal. 

Keskerakonna Tallinna nõukogu arutas neljapäeval valimistejärgset seisu Tallinnas ning otsustas pärast arutelusid teha esimene ettepanek koalitsioonikõnelusteks sotsiaaldemokraatidele.

Keskerakonna Tallinna nõukogu esimees, linnapea Mihhail Kõlvart sõnas, et erakonna soov on moodustada pealinnas tugev koalitsioonivalitsus, mis tagaks pealinna jätkuva arengu ja ning võimeka linnajuhtimise.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles