Peaminister jagab homme riigikogus koroonaseisu kohta selgitusi (7)

Copy
Peaministri poliitiline avaldus riigikogus.
Peaministri poliitiline avaldus riigikogus. Foto: Eero Vabamägi

Riigikogu Isamaa fraktsioon esitas kolmapäeval peaminister Kaja Kallasele ettepaneku tulla esimesel võimalusel riigikogu ette, et anda ülevaade koroonaviiruse levikust. Peaminister sõnas, et esineb poliitilise avaldusega riigikogu ees esmaspäeval.

«Nakatumise järsk tõus on murettekitav. Valitsuse viivitamine oluliste otsuste langetamisel ja kaootiline tegevus on seadnud raske koormuse Eesti tervishoiusüsteemile ning mõjub negatiivselt inimestele ja ettevõtetele. Samas ei tohiks nii olulises põhimõttelises küsimuses nagu inimeste liikumisvabaduste piiramine ja omavalitsustele lisakohustuste andmine jätta kõrvale riigikogu, mis esindab Eesti rahvast. Uued piirangud ja inimeste erinev kohtlemine vajavad arutelu parlamendis,» seisis Isamaa pöördumises, mis läkitati peaministrile, riigikogu ja fraktsioonide esimeestele. 

«Lähtudes eeltoodust teeme peaminister Kaja Kallasele ettepaneku, et ta esineks riigikogu ees poliitilise avaldusega, millele järgneks küsimustele vastamine ning läbirääkimised. Loodame, et seda algatust toetavad ka riigikogus esindatud erakondade fraktsioonid ja riigikogu juhatus.»

Peaminister Kaja Kallas kirjutas esmaspäeva õhtul oma vastuses Isamaa pöördumisele, et epidemioloogiline olukord Eestis on väga kriitiline. «Kõik Eesti haiglad on elude päästmiseks olnud sunnitud plaanilist ravi piirama ning Vabariigi Valitsus on kehtestanud kontrollmeetmed vaktsineerimata inimestele.»

Kallas teatas, et annab ülevaate olukorrast esmaspäeval riigikogu sotsiaalkomisjoni avalikul istungil, mis algab algab kell 11.10. Lisaks esineb ta esmaspäeval kell 15 algaval täiskogu istungil riigikogu suures saalis poliitilise avaldusega koroonaviiruse olukorrast. 

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles