Kanakull lendas vabadusse

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeva keskpäeval lasi Eestimaa Looduse Fondi ekspert, maaülikooli loomaarstitudeng Madis Leivits Ilmatsalu lähistel metsas tagasi vabadusse rõngastatud kanakulli.
Laupäeva keskpäeval lasi Eestimaa Looduse Fondi ekspert, maaülikooli loomaarstitudeng Madis Leivits Ilmatsalu lähistel metsas tagasi vabadusse rõngastatud kanakulli. Foto: Kristjan Teedema

Laupäeva keskpäeval lasi Eestimaa Looduse Fondi ekspert, maaülikooli loomaarstitudeng Madis Leivits Ilmatsalu lähistel metsas tagasi vabadusse rõngastatud kanakulli, kes ligi kolme kuu eest Tartus Ülejõel vastu kortermaja rõduakent end vigaseks lendas.


Ilmselt peegeldusest eksitusse sattunud kull murdis kokkupõrkel vasaku kaarnaluu ja vigastas pisut vasakut silma.

23. jaanuarist käis kanakull iga päev umbes pooletunnistel lennuharjutustel. Et röövlind poolnõrgana pakku ei pääseks ja võimetuna saaki püüdma kusagile surema ei jääks, tuli harjutusi teha sajameetrise paela otsas, mis kinnitati linnu jalgade külge nahkrihmadega.

Maaülikooli loomakliinikus ravil olnud kanakulli söödeti rottide, hiirte ja kanadega. Madis Leivits ei peljanud, et poputamisega harjunud lind looduses jänni jääb ega saa ise saagi püüdmisega hakkama. Leivits märkis, et talvel on kanakullil saaki püüda mõneti lihtsamgi kui suvel, sest hakid, tuvid, kanalised ja väiksemad linnud kogunevad toiduotsinguil parvedesse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles