Liberaalne Internatsionaal: Vene gaasist sõltumine peab vähenema

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gaasijuhe..
Gaasijuhe.. Foto: ITAR-TASS / Scanpix.

Ülemaailmne liberaalseid parteisid ühendava organisatsiooni Liberaalne Internatsionaal


(LI) juhatus võttis täna vastu resolutsiooni, mis kutsub üles vähendama Euroopa sõltuvust Vene gaasist.

LI arvates ei ole õige kasutada energiaallikaid poliitiliste eesmärkide täitmiseks, vahendas Reformierakonna pressiesindaja.

Resolutsioonis rõhutatakse, et Euroopa peab  mitmekesistama energiaallikaid, tegema rohkem energiajulgeolekualast koostööd ning astuma jõulisemaid samme Venemaast sõltumatute gaasitorude rajamisel.

«Enam ei ole võimalik venitada energiajulgeolekualaste meetmete väljatöötamise ega energiapoliitika välisdimensiooni edasiarendamisega,» ütles LI asepresident Silver Meikar.

«Gaasivaidlus tõestab veelkord, et Euroopa Liidul on hädasti vaja ühendatud ja toimivat energiaturu poliitikat ning vastavaid meetmeid,» toonitas Meikar.

Täna Strasbourgis toimunud LI istungil arutati Vene-Ukraina gaasivaidluse põhjuseid ning selle mõju Euroopale. Euroopa saab 25 protsenti gaasist Venemaalt, kuid mitmed riigid sõltuvad sellest 100-protsendiliselt. Just need riigid on saanud gaasitarnete katkemisest kõige enam kannatada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles