Keskerakond lootis riigikogus kuulda ka Repsi enda sõnavõttu (3)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
ÕIguskantsler tegi riigikogule ettepaneku Mailis Repsilt võtta saadikupuutumatus
ÕIguskantsler tegi riigikogule ettepaneku Mailis Repsilt võtta saadikupuutumatus Foto: Sander Ilvest

Kuigi varem andsid Keskerakonna saadikud Postimehele mõista, et pooldavad Mailis Repsilt saadikupuutumatuse võtmist, jätsid nad täna riigikogus hääletamata. 

Keskerakonna fraktsiooni esimehe Jaanus Karilaiu kirjeldusel ootas fraktsioon täna lisaks õiguskantsler Ülle Madisele istungisaali ka Repsi ennast. 

«Mailist ennast kohal polnud ei eile ega täna ja see lootus, et ta läheb ise pulti ja teeb ettepaneku, ei täitunud,» sõnas Karilaid. Sellest tulenevalt otsustas fraktsioon tema sõnul ka hääletamata jätta.

Karilaid lisas, et hommikusel fraktsiooni koosolekul oli selge, et 51 vajalikku häält on olemas. «Seega see ei olnud enam määrava jõuga,» leidis ta. 

Kohalviibinud keskerakondlaste hääled Repsi saadikupuutumatuse võtmisel
Kohalviibinud keskerakondlaste hääled Repsi saadikupuutumatuse võtmisel Foto: Erakogu

Veel eelmisel nädalal tõdesid Karilaid ja Keskerakonna esimees Jüri Ratas, et saadikupuutumatuse võtmine oleks Repsi puhul ainus lahendus. Eeskätt seetõttu, et see annab endisele haridus- ja teadusministrile võimaluse end kohtu ees kaitsta.

Samas viitasid saadikud Repsi küsimuse poliitilisusele, mistõttu pidi fraktsiooni seisukoht kujunema selle nädala algul.

Õiguskantsler Ülle Madise nõustus prokuratuuri taotlusega võtta Repsilt saadikupuutumatus ning tegi istungisaalis teisipäeva hommikul sel teemal ettekande. Puutumatuse võtmise poolt hääletas koosseisu enamus, 56 saadikut.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles