Karis Soome meediale: valeinfot tuleb ka meie enda poliitikutelt ja meditsiinitöötajatelt (7)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Eesti Vabariigi presidendi Alar Karise ja Soome Vabariigi presidendi Sauli Niinistö pressikonverents teisipäeval.
Eesti Vabariigi presidendi Alar Karise ja Soome Vabariigi presidendi Sauli Niinistö pressikonverents teisipäeval. Foto: Madis Veltman

Teisipäevasel visiidil Soome andis president Alar Karis intervjuu ka kohalikule väljaandele MTV Uutiset, kus tõdes, et eestlaste vähest vaktsineeritust võib selgitada väiksem usaldus valitsuse vastu.

Kui soomlaste vaktsineerituse hõlmatus küündib kogu elanikkonna seas juba 70 protsendini, on see Eestis ligi 57 protsenti. 

«Üheks põhjuseks võib olla see, et võrreldes Eestiga on usaldus valitsuse ja presidendi vastu Soomes palju suurem,» pakkus Karis intervjuus. Samuti sõnas president, et kui Soome erakonnad on vaktsineerimise edus veendunud, siis Eestis sellist ühist keelt parteide vahel pole. 

Küsimusele, mida president Karis vaktsineerimise vältimisest isiklikult arvab, vastas Karis, et soovitab vaktsineerimist kõigile. «Vaktsineerimine pole ainus vahend, mis kõik probleemid lahendaks, aga see aitab,» rääkis Karis, viidates haiglate liigsele koormusele. 

Seda, kas vaktsineerimisega seonduvat valeinfot võiks täna näiteks idanaabritelt tulla, on Karise sõnul keeruline öelda. «Aga me peame lahendama valeinfo probleemi, mis tuleb meie enda poliitikutelt ja meditsiinipersonalilt,» sõnas ta. 

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles