Kadetid said rahvusvahelisel sõjaväelisel viievõistlusel kolmanda koha

BNS
Copy
Kadetid said rahvusvahelisel sõjaväelisel viievõistlusel kolmanda koha.
Kadetid said rahvusvahelisel sõjaväelisel viievõistlusel kolmanda koha. Foto: Kaitsevägi

Kolmeliikmeline Kaitseväe Akadeemia kadettide meeskond saavutas eelmisel nädalal Šveitsis toimunud reservallohvitseride konföderatsiooni sõjaväelisel viievõistlusel kolmanda koha.

«Tulemusega võib üldjoones rahule jääda, kui me arvestame fakti, et osalesime sellisel võistlusel esimest korda,» ütles Eestit esindanud kadett Karel Kuus kaitseväe peastaabi vahendusel. Ta lisas, et tugeva tulemuse kõrval võeti võistluselt kaasa ka teadmine ja kogemus, mille abil loodetakse tulevikus suurendada Eesti osalust taolistel võistlustel.

«Kui nüüd täiesti aus olla, siis saime isegi kerge pisiku ning kui tekib võimalus uuesti sõjaväelisest viievõistlusest osa võtta, siis oleme selleks kindlasti valmis,» ütles kadett Kuus.

Kaks päeva kestnud sõjalisel viievõistlusel tuli lasta püstolist ja automaadist, läbida takistusriba maal ja vees, orienteeruda Šveitsi mägedes, joosta krossijooksu ning visata granaati. Eestlased olid kõige tugevamad laskmises ning takistusribade läbimises.

Kokku võttis võistlustest osa 16 võistkonda Eestist, Hollandist, Belgiast, Šveitsist, Saksamaalt, Soomest ja Sloveeniast. Eestit esindasid Kaitseväe akadeemia kadetid Karel Sarv, Karel Kuus ja Kaarel Kaspar Eit. Tasavägise võistluse tulemusel tunnustati kolmanda koha vääriliseks nii Eesti kui Hollandi võistkond.

Liitlasriikide Reservallohvitseride Konföderatsioon (CISOR) asutati 1. juunil 1963. aastal Belgia, Luksemburgi, Lääne-Saksamaa, Prantsusmaa ja Šveitsi allohvitseride esindajate poolt. CISOR koosneb ühest reservallohvitseride ühendusest iga liikmesriigi kohta. Organisatsioonil on kokku 14 liikmesriiki.

Alates 2019. aastast on Eesti reservohvitseride kogu CISOR-i täisliige.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles