El Salvador kaevandab bitcoine vulkaani energiaga

Change
Copy
Foto: Change

Kui El Salvador kuulutas bitcoini seaduslikuks maksevahendiks, oli ta seda tehes esimene riik maailmas. Nüüd soovib El Salvadori president olla innovaatiline veel ühes vallas - krüptoraha kaevandamises vulkaanide energiaga.

Bitcoinid vulkaani energiaga

El Salvadori president Nayib Bukele säutsus hiljuti Twitteris, et El Salvador on hakanud kaevandama bitcoine vulkaanide geotermilise energia abil. Sellele eelnevalt postitas president video, kus on näha kõnealuse krüptokaevanduse ettevalmistustöid. Lühiklipp sisaldab kaadreid bitcoini kaevandustehnikat sisaldavast merekonteinerist, mis installeeritakse omakorda vulkaaniga piirneva elektrijaama kõrvale. Video on saanud juba üle 2,5 miljoni vaatamise. El Salvadoris on mitmeid aktiivseid vulkaane ning geotermiline energia moodustab Rahvusvahelise Kaubandusameti andmetel 21% El Salvadori elektritootmisest. President Bukele ütles juunis, et El Salvadori riigile kuuluv elektriettevõte LaGeoSV kasutab Bitcoini kaevandamiseks väga odavat, 100% puhast ja 100% taastuvat energiat vulkaanidest.

Suur osa viimastel kuudel Bitcoini ümber käivast arutelust on keskendunud keskkonnamõjudele. Hiina sanktsioonid keelustada riigis krüptorahade kaevandamine ja Elon Muski teadaanne, et Tesla lõpetab Bitcoini maksete vastuvõtmise põhjustas maikuus krüptoturu vabalanguse, kui Bitcoini hind kukkus ööpäevaga 30%. Kuigi Hiina omab Bitcoini suhtes endiselt eitavat seisukohta, on Musk deklareerinud, et Tesla aktsepteerib Bitcoini maksevahendina tingimusel, kui rohkem kui pool kaevandamiseks kasutatavast energiast pärineb just taastuvatest allikatest.

El Salvador pälvis meedia tähelepanu, kui muutis 7. septembril Bitcoini riigis üheks seaduslikuks maksevahendiks. See tähendab lisakohustusi kohalikele ettevõtetele, kes peavad võimaldama bitcoini makseid. Avantüürlik samm on osutunud üsna vastuoluliseks, sest mitte kõik kodanikud ei ole otsusega rahul ning 40-aastase presidendi vastu on toimunud ka rida meeleavaldusi.

Osta ja müü bitcoine vahendustasuta

Kuidas saab mugavalt bitcoine soetada? Parim viis selleks on kauplemis- ja investeerimisrakendus Change. Erinevalt paljudest teistest kauplemiskeskkondadest puudub Change’i äpis bitcoini ostu- ja müügitehingutelt vahendustasu. Peale maailma esimese krüptoraha leiab Change’i rakendusest üle 30 erineva krüptoraha ning traditsioonilised varaklassid nagu aktsiad ja maavarad. Change’i äpp on turvaline koht krüptorahade hoidmiseks, kus teie investeeringud on kaitstud multi-signature krüptorahakotis.

Alusta investeerimist ja laadi alla Change’i rakendus

Copy
Tagasi üles