Riigiasutuste kodulehed saavad uue välimuse

Copy
Riigikantselei
Riigikantselei Foto: Madis Veltman / Postimees

Riigiametite ja ministeeriumide veebilehed lähevad üle riigikantselei poolt tellitud ühtsele kujundusele, kuna 2014. aastal kasutusele võetud valitsusportaali platvorm ei vasta enam kaasaegse kommunikatsiooni vajadustele. 

Riigikantselei sümboolikanõunik Gert Uiboaed selgitas, et valitsusportaali uuendamine algas 2018. aastal vastava analüüsi tegemisega, mille järel viidi läbi ka disainihange. «Valitsusasutused võtsid aastal 2014 kasutusele valitsusportaali platvormi ning toona kasutusele võetud platvorm ei vasta enam kaasaegse kommunikatsiooni, sh visuaalse valitsuskommunikatsiooni vajadustele. Uuendamist vajas ka platvormi tehniline osa.»

«Kuna riigkantseleil puudub vastav oskusteave, siis platvormi tehnilise arendamisega tegeleb riigi üks IT-majadest – rahandusministeeriumi infotehnoloogiakeskus (RMIT). RMITiga oleme sõlminud koostöökokkuleppe platvormi tehnilise lahenduse realiseerimiseks ning keskse haldus- ja majutusteenuse juurutustegevusteks summas 423 375 eurot.»

Valitsusportaal on Uiboaia sõnul suunatud kõikidele valitsusasutustele ning alates 2014. aastast on asutused oma veebilehti valitsusportaali platvormile järk-järgult üle viinud.

Gert Uiboaed. 
Gert Uiboaed. Foto: Sander Ilvest

«Tänase seisuga on 34 valitsusportaali veebilehte kasutusel, neist 14 kasutab valitsusportaali uuenenud versiooni. Oleme seadnud eesmärgiks, et valitsusportaalil põhineva veebilehe võtaksid kasutusele kõik ministeeriumid ning enamus teisi valitsusasutusi,» selgitas Uiboaed, lisades, et kuigi asutuste liitumise aeg on paindlik, läheb valitsusportaali esmane versioon käibest välja hiljemalt 2022. aasta lõpuks.

Valitsusportaali uuendamisel võeti aluseks tellitud analüüs, mis fikseeris oodatava tulemuse nii veebikülastaja kui sisutoimetaja jaoks. Lisaks olevat saavutatud ka püstitatud eesmärgid, kuna uuenenud lahendus võimaldab veebilehelt kergemini infot leida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles