Soome kohus mõistis abielupaari surnuks sõitnud eestlasest roolijoodiku vangi (2)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Soome politsei.
Soome politsei. Foto: Xinhua / Scanpix

Soome Länsi-Uusimaa kohus mõistis täna vanglakaristuse mehele, kes põhjustas mullu oktoobris neljarajalisel teel vastassuunavööndis sõites purjuspäi liiklusõnnetuse, milles hukkus kaks inimest.

Kohus mõistis Janek Tammemäe (47) süüdi surma põhjustamises, purjuspäi auto juhtimises ja liiklusohutuse raskes rikkumises ning karistas teda nelja aasta ja kahe kuu pikkuse vangistusega, vahendas Ilta-Sanomat.

Õnnetus juhtus 17 oktoobril 2020 Espoos Kehä III kiirteel Järvenperä ja Bemböle vahelisel lõigul, kus Tammemäe sõitis 2,17-promillise joobega oma BMW sõiduautoga vastassuunavööndis.

Tammemäe auto põrkas kokku vastutuleva autoga, milles hukkus abielupaar. Kokkupõrke momendil oli mõlema auto kiirus 90-95 kilomeetrit tunnis. Eestlane sai ka ise vigastada ja kiirabi toimetas ta pärast õnnetust haiglasse.

Prokurör taotles Tammemäe süüditunnistamist tapmises, kuna tema hinnangul andis mehe käitumine põhjust arvata, et ta tahtis vastutulevas autos olnud inimesi tahtlikult tappa.

Kohtunik asus siiski teisel seiskohale, leides, et Tammemäe võis oma joobe tõttu arvata, et sõidab õiges suunas.

Kohtus näidati tõendina ühest autost filmitud videot, millest on näha, et Tammemäe sõitis vastassuunavööndis pikemat aega ja möödus paljudest vastutulevatest autodest. Kohtunik leidis, et kuna mees ei üritanud pikka aega rammida vastutulevaid autosid ja tal oli ka turvavöö kinnitatud, siis pole põhjust arvata, et ta üritas tahtlikult liiklusõnnetusse sattuda.

Tammemäe ise ütles kohtus, et ta ei mäleta juhtunust midagi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles