«Joonas sobis suurepäraselt politseinikuametisse»

Copy
Sõbra mälestuseks otsis Tartu krimireporter Jürgen Puistaja välja pildi Joonas Männikust, kui too 2015. aastal politseisse tööle tuli. Kuue aasta tagune pilt on tehtud Lõuna prefektuuri maja juures puhkehetkel.
Sõbra mälestuseks otsis Tartu krimireporter Jürgen Puistaja välja pildi Joonas Männikust, kui too 2015. aastal politseisse tööle tuli. Kuue aasta tagune pilt on tehtud Lõuna prefektuuri maja juures puhkehetkel. Foto: Jürgen Puistaja

Eile alustasid politseinikud üle Eesti tööd leinaseisakuga, politseiautodele sõlmiti leinalindid, jaoskondade ja kordonite lipud langesid poolde masti. Politseipere on pisarates, sest kaotasid kolleegi ja sõbra, 26-aastase Tartu politseiniku Joonas Männiku.

Neljapäeval kella 15 paiku harjutasid kaks Lõuna prefektuuri kiirreageerijate meeskonda Võru vallas Järvere lasketiirus taktikalist liikumist, mille käigus tulistati sihtmärke. See on 100-meetrine jahilasketiir, kus käivad harjutamas nii jahimehed kui ka teised relvakandjad.

Politsei kiirreageerijatele oli see rutiinne taktikaline laskmisharjutus, seda lasketiiru kasutavad politseinikud sageli.

Mõlemat meeskonda juhendasid ja jälgisid laskeinstruktorid. Ühel hetkel sattus üks politseinikest seni teadmata põhjusel ootamatult teise meeskonna tulesektorisse ning sai kaasvõitleja lasust pihta. Meeskonnakaaslased kutsusid abi ja alustasid kohe elustamist. Paraku ei andnud see enam tulemust ja noor politseinik suri sündmuskohal.

Paljudele eeskujuks

Politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher ütles, et traagiline juhtum tõi kogu politseiperele väga palju pisaraid. «Oleme kaotanud noore, energilise ja politseitööle pühendunud kolleegi, kes oli paljudele eeskujuks särava oleku, suhtlusoskuse ja teotahtega,» sõnas Vaher. Ta avaldas siirast kaastunnet politseiniku lähedastele, sõpradele ja kolleegidele.

«Taktikaline väljaõpe ja laskmiskoolitused on selle meeskonna igapäevase töö osa, kus iga treening algab ohutusnõuete üle kordamisega. Alati on kohal laskeinstruktorid ning samuti parameediku väljaõppega politseinikud, kes oskavad esmaabi osutada,» rääkis Vaher.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles