Lasnamäel alustab tööd Covidi nõustamis- ja vaktsineerimispunkt

Copy
Vaktsineerimine peab jõudma maailmas võimalikult paljudeni.
Vaktsineerimine peab jõudma maailmas võimalikult paljudeni. Foto: Kristjan Teedema

Laupäeval avatakse Tallinnas Lasnamäel Lindakivi kultuurikeskuses Covid-19 nõustamis- ja vaktsineerimispunkt. Tööd jätkavad ka Haaberstis, Põhja-Tallinnas ja Kesklinnas asuvad nõustamis- ja vaktsineerimistelgid. Tallinna nõustamis- ja vaktsineerimistelkides on seni saanud kaitsesüsti 2014 inimest, kellest 1501 sai esmase doosi.

«Lasnamäe linaosas on nakatumise määr varasemaga võrreldes küll madalam, kuid on paraku siiski tõusuteel ja see teeb meile muret,» tõdes Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet ja kutsub kõiki üles kasutama võimalust ennast vaktsineerida.

«Peame oluliseks, et kõik, kellel on veel kõhklusi seoses vaktsineerimisega, saaksid küsida nõu ja siis soovi korral sealsamas ka vaktsineerida. Teenus on hästi vastu võetud, mistõttu otsustasime seda laiendada ja pakkuda sama võimalust ka Lasnamäe elanikele,» rääkis linnavalitsuse koroonaviiruse ennetusmeetmete koordinaator Ester Öpik.

Lindakivi kultuurikeskuse nõustamis- ja vaktsineerimispunkt on avatud laupäeval ja pühapäeval kell 10–17 ning esmaspäevast reedeni kell 12–19.

Nõustamis- ja vaktsineerimistelgid Haaberstis, Põhja-Tallinnas ja Kesklinnas:

Haabersti Maxima XXX parklas (Ehitajate tee 148) tööpäeviti kell 12–19 ja nädalavahetusel kell 10–15

Põhja-Tallinna Valitsuse hoovialal (Kari 13) iga päev kell 10–17

Keskturu juures (Lastekodu 11b) tööpäevadel kell 9–16 ja nädalavahetusel kell 9–15.

Vaktsineerida saavad kõik soovijaid alates 12. eluaastast, kaasa tuleb võtta isikut tõendav dokument. Vaktsineerimiseks pakutakse kahedoosilist Pfizeri ja Moderna vaktsiini ning ühedoosilist Jansseni vaktsiini. 

Tõhustusdoosiga saavad vaktsineerida kõik, kes soovivad ja kellel on eelmisest süstist möödas vähemalt pool aastat, sõltumata sellest, mis Covid-19 vaktsiini on varem saadud. Tõhustusdose tehakse Pfizeri vaktsiiniga.

Nõustamis- ja vaktsineerimistelkides on seni saanud tõhustusdoosi 287 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles