Malis teeniva jalaväerühma jaoks on pool teenistust seljataga

Copy
Malis teeniva jalaväerühma BKN08 Estpla liikmed.
Malis teeniva jalaväerühma BKN08 Estpla liikmed. Foto: Jaanus Lensment

Möödunud nädalal täitus Eesti jalaväerühmal BKN-10 Estpla pool teenistusajast Malis Prantsusmaa juhitud mässutõrjeoperatsioonil Barkhane, teatas kaitsevägi.

Jalaväerühma rühmaülema nooremleitnant Taavi Tammaru sõnul on aeg alates septembrist olnud töine. «Esiti ei uskunud, et meie siinne teenistus algab kohe ühisoperatsioonidega koos Prantsuse üksustega ja hetkel tundub, et see tendents jätkub ka edaspidi. Meiega arvestatakse ja koostöös saame rakendada enda teadmisi ja oskuseid eesmärgipäraselt.»

Usaldus 2014. aastal Barkhane'iga liitunud Eesti kaitseväelaste suhtes on järjest kasvanud. «Kiirreageerimisüksuse mehitamisel on meile usaldatud oluline roll, mis näitab usaldust meie vastu,» lisas Tammaru.

Detsembri lõpuni Malis viibiv kontingent BKN-10 Estpla jätkab senisel tegevuskursil ja viia läbi väljaõppepäevi ja tegeleda baasikaitsega.

Eelmisel nädalal Tapa sõjaväelinnakus ettevalmistava väljaõppe lõpetanud rühmale BKN-11 Estpla antakse teatepulk üle detsembris. 

Malis teeniva üksuse tuumik on jalaväerühm BKN-10 Estpla, mis on moodustatud Scoutspataljoni baasil ning mille põhiülesanded on Gao baasi väravate ja vaatluspostide mehitamine, kiirreageerimisüksuse ülesannete täitmine ning patrullimine Gao linnas ja selle lähiümbruses.

Lisaks põhituumikule kuulub kontingendi koosseisu erialaspetsialistidest koosnev toetusüksus. Koostööd liitlastüksustega ja Eesti kontingendi tegevust toetab ning koordineerib kontingendi vanem.

Prantsusmaa juhitud operatsiooni Barkhane eesmärk on toetada viie Saheli regiooni riigi (Mauritaania, Mali, Burkina Faso, Niger, Tšaad) võitlust relvastatud terroristlike rühmituste vastu. Operatsioon Barkhane algas 1. augustil 2014. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles