NATO tunnistas afgaani laste hukkumist õhurünnakus

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse sõdur Afganistanis mullu detsembris Puma helikopteri pardal.
Prantsuse sõdur Afganistanis mullu detsembris Puma helikopteri pardal. Foto: SCANPIX

NATO liitlasväed Afganistanis kinnitasid täna, et eelmisel nädalal riigi kirdeosas toimunud õhurünnakus sai surma mitu last.

8. veebruaril Prantsuse vägede kontrollitavas Kapisa provintsis aset leidnud õhulöögid on juba hukka mõistnud Afganistani president Hamid Karzai, kelle sõnul hukkus rünnakus kaheksa last, vahendas AFP.

NATO rahvusvaheliste julgeolekuabijõudude (ISAF) esindaja brigaadikindral Carsten Jacobson ütles, et siiani kestev juurdlus on tuvastanud, et liitlasvägede sõdurid ründasid kooskõlas ISAFi taktikaliste juhenditega õhust rühma mehi, kes olid relvastatud ja käitusid ebatavaliselt.

Õhurünnaku järel leiti aga lisaohvreid, kelleks olid noored afgaanid eri vanuses, lisas Jacobson. Tema sõnul ei saa ISAF praegu lõplikult kinnitada ega ümber lükata, kas tsiviilisikud hukkusid otseselt õhurünnaku tagajärjel.

Karzai on NATO korduvalt hukka mõistnud tsiviilisikute hukkumise pärast enam kui kümme aastat kestnud sõjas Talibani mässulistega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles