Lapsi vägistanud ja mõrvanud Vassili Otškalenko: arvan, et ma ei tee enam midagi halba (1)

Katrin Lust
, Elu24 peatoimetaja
Copy
Vassili Otškalenko.
Vassili Otškalenko. Foto: Kuuuurija

Esmaspäevases «Kuu­uurija» erisaates rääkisid ­Haapsalu elanikud, endised politseinikud ning lapsi vägistanud ja mõrvanud Vassili Otškalenko lähedased ja ka mees ise, kuidas tema vabakäiguvangi põli linnaelanikes paanikat tekitab. Mees on nimelt sel sügisel mitu korda Haapsalu külje all Panga külas kasuisa juures käinud.

Mida arvavad asjast Otškalenko ja tema lähedased? Esimesena kirjutas oktoobris Otškalenkost Eesti Ekspress, mainides muu hulgas, et kasuisa Vladimiril on kodus relvi.

«Mul on kodus mitu relva, aga mul on kõik relvad ametlikult,» kostis Vladimir, kes Eks­pressis ilmunud looga rahul pole. Kas hirm, et mõrtsukas kasuisa relvadega midagi ette võtab, on põhjendatud? Sealjuures on Otškalenko varem kasuisa tagant relvi varastanud ning nendega suisa Tallinna läinud. See oli 1986. aastal.

«Palju ta seest on muutunud, aga tööl ta käib praegu. Teate, see kõik on üles krutitud paanika. 30 aastat istus vangis ära ja nüüd tuleb koju ja hakkab jälle lollusi tegema,» vastas Vladimir küsimusele, kas kasupoeg suudaks nüüd seaduskuulekat elu elada.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles