Suurbritannia kuninganna kutsus koostööle kliimamuutuse vastu

Copy
Kaader kuninganna videosõnumist.
Kaader kuninganna videosõnumist. Foto: Postimees

Suurbritannia kuninganna Elizabeth II pöördus esmaspäeval maailma liidrite poole üleskutsega teha koostööd ühise eesmärgi nimel kliimamuutuste vastu.

Avaldus edastati videosõnumis Glasgow COP-26 kliimatippkohtumisele.

«Kui ka maailma saastatuse olukord ei ole hetkel kriitiline, siis on kindel, et see muutub väga lühikese aja jooksul üha halvemaks. Kui me selle väljakutsega toime ei tule, siis kahvatuvad kõik muud probleemid selle kõrval tähtsusetuks. Keegi meist ei alahinda eesseisvaid väljakutseid, kuid ajalugu on näidanud, et kui rahvad ühinevad ühise eesmärgi nimel, siis on alati ruumi lootuseks,» rääkis kuninganna.

ÜRO peasekretär António Guterres ütles esmaspäeval alanud kliimatippkohtumisel, et osalejad peavad tegutsema inimkonna päästmise ja planeedi kaitsmise nimel. Ta rõhutas, et ennekõike peavad riigid hoidma elus Pariisi konverentsi kokkulepet piirata globaalset soojenemist 1,5 kraadile Celsiuse järgi.

Guterres kutsus muutma globaalmajandusi süsinikuneutraalseks ja loobuma järk-järgult kivisöe kasutamisest ning ütles, et maailma liidritel on vaja maksimaalset ambitsioonikust, et tippkohtumine edukaks osutuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles