Mihkelson, Reps ja Tamm sõidavad tugevdama Eesti-Briti häid suhteid (5)

Copy
Marko Mihkelson.
Marko Mihkelson. Foto: Eero Vabamägi

Riigikogu väliskomisjoni delegatsioon koosseisus Marko Mihkelson, Mailis Reps ja Raivo Tamm on reedeni visiidil Põhja-Iirimaal Belfastis, kust edasi Londonisse jõudes liitub nendega ka Hanno Pevkur. Visiidi fookuses on tollipiiri küsimused ja Eesti-Briti suhted.

Kohtumistel arutatakse Brexiti ja Põhja-Iiri protokolliga seotud probleeme, võimalikke lahendusi ning vastastikuseid suhteid ning tutvutakse olukorraga Põhja-Iirimaa tollipunktides.

«Ühendkuningriik on Eesti jaoks võtmetähtsusega liitlane ja partner, kes on andnud märkimisväärse panuse meie julgeoleku tagamisse,» rääkis väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson.

«Nüüd, mil Suurbritannia enam Euroopa Liitu ei kuulu, on eriti oluline jätkata hea koostööga ning leida võimalusi selle tõhustamiseks. Olgu selleks veelgi tihedam partnerlus äridiplomaatia, e-residentsuse, küberturvalisuse, rohe- või muudes valdkondades,» lisas ta.

Delegatsioon alustab visiiti Belfastist, kus kohtub täitevameti, jaemüügiettevõtjate esindusorganisatsiooni ning kodanikuühiskonna esindajatega. Külastatakse ka Põhja-Iirimaa tollipunkte.

Kolmapäeval jätkub visiit Londonis, kus kohtutakse parlamendi alamkoja asespiikri Nigel Evansi, väliskomisjoni esimehe Tom Tugendhati, riigikaitsekomisjoni esimehe Tobias Ellwoodi ning komisjonide liikmetega. Kavas on kohtumised Londoni Šoti Maja esindajate ning Euroopa Liidu suursaadiku João Vale de Almeidaga.

Neljapäeval kohtub delegatsioon Briti parlamendi liikme ja endise peaministri Theresa May ning mõttekodade esindajatega. Visiidi lõpetab kohtumine Londonis elavate väliseestlastega.

Delegatsiooni kuuluvad komisjoni esimees Marko Mihkelson ning komisjoni liikmed Mailis Reps ja Raivo Tamm. Londoni kohtumistel liitub delegatsiooniga riigikogu aseesimees Hanno Pevkur.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles