70 protsenti täiskasvanud elanikest on saanud vähemalt ühe Covid-19 kaitsesüsti

BNS
Copy
Tavaliselt vaktsineerimine kulgeb kõrvalnähtudeta, kui osad inimesed kardavad seda ühel või teisel põhjusel.
Tavaliselt vaktsineerimine kulgeb kõrvalnähtudeta, kui osad inimesed kardavad seda ühel või teisel põhjusel. Foto: Mailiis Ollino

Kolmapäevahommikuse seisuga on Eestis vähemalt ühe doosiga Covid-19 vastu vaktsineeritud 70 protsenti täiskasvanud elanikkonnast.

Vähemalt ühe kaitsesüsti on saanud 800 038 inimest, neist 763 775 vaktsineerimiskuur on  lõpetatud. 56 672 on praeguseks saanud ka vähemalt ühe Covid-19 vaktsiini lisa- või tõhustusdoosi.

Tervise- ja tööminister Tanel Kiik tunnustab kõiki tervishoiutöötajaid, kes on vaktsineerimisse panustanud ja neid ligi 800 000 inimest, kes on end juba vaktsineerinud. Kiik kutsub üles kõiki end esimesel võimalusel kaitsesüstima ning eakaid ka kiiresti tõhustusdoosi tegema. 

Üle 60-aastastest on praeguseks vähemalt ühe vaktsiinidoosiga vaktsineeritud 73 protsenti. Eestis on kolmapäevahommikuse seisuga tehtud 1 495 116 Covid-19 vastast kaitsesüsti.

Kõige kõrgem on täisealiste vaktsineerimisega hõlmatus Ruhnu (82 protsenti) ja Kambja vallas (82 protsenti), Hiiumaal (80 protsenti), Luunja (79 protsenti), Kiili (79 protsenti), Saku (79 protsenti), Kastre (78 protsenti), Muhu (78 protsenti) ja Viimsi vallas (78 protsenti).

Teistest piirkondadest madalam on vaktsineerimisega hõlmatus Ida-Virumaal Narva ja Sillamäe linnas, Valga ja Võru vallas ning Harjumaal Maardu linnas. 

Epidemioloogilise olukorra kiire halvenemise tõttu keskenduvad kõik Eesti perearstid ja -õed kuni 5. novembrini Covid-19 vaktsineerimisele ning sellega seotud nõustamisele.

Perearstikeskustes saab vaktsineerida nii esimese, teise kui ka tõhustusdoosiga ning üle 65-aastastel on samas võimalik ära teha ka tasuta gripivaktsiin.

Vaktsineerimiseks tuleb võtta ühendust oma perearstikeskusega.

Vaktsineerima võib minna koos lähedase või tuttavaga – vaktsineeritakse ka neid, kes pole konkreetse perearsti nimistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles