Perevägivalla vastu võitlejad nõuavad riigilt ohvrite kaitseks põhjalikku strateegiat (1)

Copy
Perevägivald on Eestis suur probleem. Fotolavastus.
Perevägivald on Eestis suur probleem. Fotolavastus. Foto: Kristjan Teedema

MTÜ Eluliin ja Eesti Naisuurimus- ja Teabekeskus (ENUT) algatasid allkirjade kogumiseks petitsiooni, et teha riigikogule ettepanek luua terviklik perevägivallavastane riiklik strateegia.

Kampaania «Sõnaväega perevägivalla vastu» korraldajate koostatud petitsioon rõhutab, et vägivallategude ennetamiseks ja ohvrite kaitsmiseks on vaja tegelda vägivalla toimepanijatega ning süsteemselt arendada vägivallast loobumise teenuseid, millega nõustatakse, abistatakse ja kuulatakse ära vägivallatsejaid.

Psühhoterapeudi ja Eluliini juhatuse liikme Eda Mölderi sõnul peab perevägivallavastase võitlusega tegelema strateegiliselt. «Oluline on tagada vägivallavastaste programmide ja tegevuste terviklikkus ja järjepidevus. Vägivallaennetust peab piisavalt rahastama,» ütles ta.

ENUTi esinaine Reet Laja sõnul peavad vägivallaennetuse meetmed põhinema teadus- ja soopõhistel uurimustel ja rahvusvahelisel kogemusel. «Kui ENUT tutvustas rahvusvahelist kogemust juba 20 aastat tagasi, siis paraku napib Eestis vastavaid põhjalikumaid uurimusi,» ütles Laja.

Kampaania reklaamnägudeks on tuntud inimesed erinevatelt elualadelt: Arkadi Popov, Ilmar Raag, Konstantin Vassiljev, Märt Pius ja Rain Tolk. 

25. novembril, rahvusvahelisel naistevastase vägivalla kaotamise päeval toimub otseülekandes arutelu, mille fookuses on vägivallatsejatele mõeldud abimeetmed. Samal päeval korraldatakse virtuaalne Sõnaväe «Meestemarss», et probleemile tähelepanu tõmmata.

Foto: Havas Estonia
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles