Karmimad piirangud panid inimesed ühistranspordis maski kandma (1)

Margus Paaliste
Copy
Mupo ametnikud Tallinnas pileteid kontrollimas.
Mupo ametnikud Tallinnas pileteid kontrollimas. Foto: Erakogu

Tallinna munitsipaalpolitsei hinnangul kannavad inimesed pärast karmimate piirangute kehtestamist ühissõidukites hoolsamalt maski kandma.

Mupo piletipatrulli grupijuhi Liivi Hennu sõnul jagati eile päeva esimeses pooles vaid 24 maski, esmaspäeval jaotati 12-tunnise vahetuse ajal 165 maski.

«Võrreldes meetmete karmistamisele eelnenud ajaga, mil vahetuse jooksul jagati ca 300 maski, on see päris suur positiivne samm inimeste käitumises,» teatas Henn.

Munitsipaalpolitsei hinnangul on muutus tingitud nii suurenenud nakatumismäärast kui ka hirmust saada terviseametilt kuni 400 euro suurune trahv. 

Vaatamata korraldusele, millega on alates 12-aastastel inimestel maski kandmine ühistranspordis kohustuslik, on noored need, kes maski kanda ei armasta. «Üldiselt püüavad meie inspektorid mõttevahetust mitte kriitiliseks lasta minna ja ega selleks palju aega ei ole. Sellest on kahju, kui mõnel inimesel on halb tuju ja ta seda maskijagaja peal välja elab, ka seda tuleb ette,» selgitas Henn.

Ühistranspordis maski mittekandjate levinumad vabandused

1. Aga ma olen vaktsineeritud!

2. Mul on astma või mul on arstitõend.

3. Unustasin, palun vabandust.

4. Ma ei jõudnud ette panna, alles tulin peale.

5. Minu isikuvabadusi te piirata ei saa! Ma ei kavatsegi seda asja ette panna!

Mupo paneb kõigile südametunnistusele ühistranspordis maski kanda - sellega saame kaitsta nii ennast kui ka kaassõitjaid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles