Eesti politsei on juba ligi aasta aega suurte jõududega ja rahvusvahelist koostööd tehes üritanud jälile saada kuritegelikule võrgustikule, mis petukõnede kaudu meie inimeste pangakontosid rüüstab. Nüüd on kuritegelik skeem teada ja korrakaitsjad valmis jõuliseks vasturünnakuks.

Pea iga nädal toob teateid, et jälle on keegi kergeusklik öelnud venekeelsele helistajale oma isiku- ja pangaandmed ning seejärel avastanud mingi summa arvelt kadumise. Politseile teatatakse iga päev keskmiselt lausa 80 petukõnest.

«Aga julgen arvata, et need kõned, millest meile teada antakse, on vaid jäämäe veepealne osa. Ehk mõni protsent kõigist neist, mida Eesti suunas iga päev tehakse,» ütleb Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juht Urmet Tambre.

Tõsiasi on igatahes see, et iga päev saab politsei teate vähemalt ühest ohvrist, kes kelmide jutu peale on lasknud oma arvelt maha kanda suurema rahasumma.

«Ainuüksi tänavu on Eestis sellisel kombel raha kaotatud umbes kahe miljoni euro ulatuses. Kordan aga: need on vaid meie andmed,» toonitab Tambre. «Teeme koostööd pankadega, kes samuti koguvad infot petukõnede kohta, saame sealt lisaandmeid, ja sellega kasvab nii kuriteoohvrite hulk kui ka kelmidele kaotatud rahasumma paar-kolm korda.»

Kommentaarid (5)
Copy