Marti ja Karin Kuusik loobusid Sass Henno vastu esitatud hagist. EKRE poliitik kannab ka kohtukulud 21 600 eurot (4)

Copy
Sass Henno, Marti ja Karin Kuusiku kohtuistung Harju maakohtus.
Sass Henno, Marti ja Karin Kuusiku kohtuistung Harju maakohtus. Foto: Sander Ilvest

Kirjanik Sass Henno oli 2019. aasta novembris teatanud, et EKRE eksminister Marti Kuusik ja Karin Kuusik kaebasid ta kohtusse Eesti Ekspressis ilmunud avaliku pöördumise pärast, milles Henno pakkus naisele toetust koduvägivalla nõiaringist välja pääsemiseks. Täna tegi Henno teatavaks, et vastaspool soovib kohtuasja lõpetada ning et Marti Kuusik nõustus kandma ka kohtukulud summas 21 600 eurot.

Sass Henno kirjutas reedel sotsiaalmeedias, et tal on kohtuasjas Marti ja Karin Kuusikuga jagada väga hea uudis.

«Enne tänaseks plaanitud järjekordset kohtuistungit, tegi vastaspool ettepaneku kohtuvaidlus lõpetada ja minu vastu esitatud hagist loobuda. Lisaks nõustus Marti Kuusik kandma minu kohtukulud summas 21 600 eurot. Mis ma oskan öelda. Võimas. Aitäh. Mina ei ole valetaja,» teatas Henno.

Henno sõnul on see suur ja märgiline võit nii nähtavas kui nähtamatus sõjas lähisuhtevägivallaga.

Ühtlasi tänab kirjanik oma advokaati Karin Marosovit ja jurist Ingeri-Helena Kakkot. «Mu advokaatide järjepidevus ja süsteemsus on olnud hindamatu. Näiteks üht tõendit taotlesime kohtult viis korda. Neli korda lükati taotlus tagasi, kuid viiendal korral saime selle tõendi jaoks kohtult loa. Selliste tulihingeliste kohtuhuntidega tundsin end kogu selle 2 aasta jooksul hoitud ja kaitstud, sama tundsid minu tunnistajad.»

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles