Süüria keskosas hukkus maamiiniplahvatuses seitse inimest

Copy
Miinile sõitnud buss Damaskuse lähedal.
Miinile sõitnud buss Damaskuse lähedal. Foto: -/SCANPIX

Süürias asuvas Homsi provintsis hukkus laupäeval maamiiniplahvatuses seitse inimest, nende seas üks laps, teatas Londonis baseeruv vabaühendus.

Miin plahvatas kõrbeteel muistse Palmyra linna lähistel, kui sellest sõitis üle seitsme reisijaga auto, teatas Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus.

«See hävitas sõiduki ja tappis kõik selles olnud reisijad, nende seas kaks naist, laps ja neli meest,» teatas vabaühendus.

Süüria kümneaastase konflikti vältel põldudele, teede äärde ja ka hoonetesse jäetud lõhkekehade tagajärjel on saanud haavata tuhanded ja surma sajad tsiviilisikud.

Ühenduse Landmine and Cluster Munition Monitor andmeil hukkus mullu taolistes õnnetuses 182 inimest.

Süürias on plahvatamata lõhkekehi arvatavalt igas kolmandas asulas, teatas märtsis ÜRO, märkides, et plahvatusohus elab pool riigi rahvastikust.

2011. aasta märtsis valitsusvastaste meeleavalduste julmast mahasurumisest alguse saanud Süüria sõjas on surma saanud pea pool miljonit inimest ning miljonid on oma kodudest lahkunud.

ÜRO teatas septembris, et Süüria sõjas surma saanud tuvastatud isikute arv on tõusnud 350 209-ni, kuid hoiatas, et tegelik ohvrite arv võib olla märksa suurem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles