Boroditš: peaksime ACTAga aja maha võtma

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deniss Boroditš valimistulemusi uurimas.
Deniss Boroditš valimistulemusi uurimas. Foto: Liis Treimann

Keskerakondlane Deniss Boroditš rõhutas tänase riigikogu ACTA-teemalise arupärimise järel, et tark riigijuht ei torma ning seega peaks ka Eestis ACTAga aja maha võtma ning selle põhjalikult läbi arutama, kuna selleks kohustab poliitikuid Eesti rahvas.

Boroditš leiab, et Eesti vajab nii riigikogu kui kodanikuühiskonna tasandil laialdast arutelu, teatas riigikogu Keskerakonna fraktsiooni pressiesindaja.

«Leian, et ACTA lepe tuleks ratifitseerida riigikogus,» märkis Boroditš. «Lisaks aitaks inimeste hirmu vähendada see, kui riigikogu võtaks vastu näiteks avalduse, milles kinnitab, et ACTA ei muuda Eesti seadusi, ei piira internetti ega muuda midagi Eesti inimeste igapäevaelus.»

«Ei maksa unustada, et inimeste peamine hirm ACTA ees on just eraelu puutumatuse rikkumine ning isikuvabaduste piiramine,» rääkis Boroditš. «Kuigi lepingu pooldajad selle kõik ümber lükkavad, ei saa me ometigi olla enne kindlad, kui ise kõik läbi arutame.»

Boroditši sõnul peab riigijuht andma selgitusi ja olema aruteludeks avatud. «Vastasel korral süvendatakse hirmu ja tekitatakse üha uusi kahtlusi. Kas või näiteks valitsuse väide, et ACTA ei muuda ühtki Eesti seadust.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles