Isamaa pärib riigikontrollilt koolide kiirtestide hankimise kohta aru (1)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Laste kiirtestimine koolis.
Laste kiirtestimine koolis. Foto: Sander Ilvest

Riigikogu Isamaa fraktsiooni esimees Helir-Valdor Seeder esitas riigikontrolör Janar Holmile arupärimise, milles soovitakse riigikontrolli hinnangut haridus- ja teadusministeeriumi kiirtestide hankele.

«Arupärimise eesmärk on täpsustada, kas HTM on tegutsenud kooskõlas riigihangete seadusega ning taganud, et hanke käigus on tagatud aus konkurents ja läbipaistvus ning tagatud maksumaksja raha kuluefektiivne kasutamine,» põhjendas Seeder.

Postimees kirjutas laupäeval, et haridus- ja teadusministeerium hankis koolidele kiirtestid ettevõttelt Selfdiagnostics ja seda väga piiratud ajaga. Sealjuures on mitmed ettevõtjad avaldanud pahameelt, et nende pakkumisi arvesse ei võetud. 

«Tellimus on läbipaistmatu ning konkurendid ning ajakirjandus on seadnud kahtluse alla selle aususe. Miks eelistas ministeerium ühte ettevõtet olukorras, kus turul tegutseb ligikaudu 10 ettevõtet, kellel olnuks võimekus kiirtestide hankes osaleda?» küsib Seeder.

Tekkinud olukord on tema hinnangul seda arusaamatum, et koolides kiirtestide kasutusele võtmise ettepanekut on kaalutud pikalt: juba 2. märtsil tegi teadusnõukoda vastava ettepaneku valitsusele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles