GALERII ⟩ Sotsid ja Keskerakond allkirjastasid Tallinna võimuleppe (7)

Copy

Võimulepe allkirjastati täna kell 9.30 Tallinna linnavolikogu suures saalis. Sotsiaaldemokraatlik Erakond sai linnavalitsuses kolm, Keskerakond neli abilinnapea kohta. 

Eesti Keskerakonna Tallinna nõukogu ning Sotsiaaldemokraatliku Erakonna Tallinna piirkonna juhatus kinnitasid esmaspäeval koalitsioonileppe Tallinna ühiseks juhtimiseks. 

Linnapeana jätkab Mihhail Kõlvart (KE), volikogu esimehena asub ametisse sotside esindaja. Vastne volikogu koguneb järgmisel nädalal, kirjutab Postimees

«Selle kahe nädala jooksul ma arvan, et meil tekkis mitte ainult ühine arusaam kuhu ja kuidas linn peab liikuma, vaid ka hea atmosfäär, mida ma loodan, et me suudame säilitada nelja aasta jooksul,» kommenteeris Kõlvart pärast allkirjastamist. 

Kaljulaid rääkis, et nende jaoks olid olulised küsimused seotud eeskätt linnaruumiga. «Meil oli väga oluline, et tekiks selge perspektiiv, kuidas jätkatakse sotsiaalteenuste ja tervishoiuteenuste arendamist ja kättesaadavust.» 

Sotsidel kolm abilinnapead

Koalitsioonileppes lepiti kokku ka abilinnapeade jaotuses: kolm abilinnapead tuleb sotside ridadest ja nende valdkondadeks on ettevõtlus, kultuur ja linnaplaneerimine. 

Keskerakondlased esitasid neli abilinnapead, kelle valdkondadeks on haridus ja sport, kommunaal ja keskkond, linnavara ja transport ning sotsiaal- ja tervishoid. 

Valdav osa linnaosavanemaid tuleb Keskerakonnast. Neile jääb linnaosa juhtimine Haaberstis, Kristiines, Pirital, Lasnamäel, Kesklinnas, Mustamäel ja Põhja-Tallinnas.

Sotsiaaldemokraatlik Erakond esitab oma kandidaadi Nõmmel. 

Soodustused säilivad

Koalitsioonileppes lepiti kokku, et Tallinn jätkab kriisi ajal esimese haiguspäeva hüvitamisega, niisamuti plaanitakse jätkata seniste lasteaia kohatasu soodustusega. 

Kuigi tasuta ühistransport on varasemalt tekitanud vastuseisu, plaanitakse sellega uue leppe kohaselt siiski jätkata. 

Sündinud võimuliit plaanib muu hulgas tõsta linlaste sporditegevuse toetust ja rajada pealinna olümpiamõõtmetes ujula. Uus linnavõim plaanib leppe järgi renoveerida ka linnahalli. 

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles