Vangid osutasid valvuritele füüsilist vastupanu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu vangla
Tartu vangla Foto: Margus Ansu

Eesti vanglates osutasid kinnipeetavad eelmisel nädalal vangivalvuritele kolmel korral vastupanu ja ei allunud korraldustele.

Justiitsministeeriumi nädalaülevaate kohaselt segas Tallinna vanglas eelmise nädala esmaspäeval jalutuskäigule viidav vang teda läbi otsiva ametniku tööd, solvas ametnikku ja püüdis teda rünnata. Vangi vastu kasutati jõudu ja talle pandi käerauad. Kui vang viidi tagasi kambrisse, takistas ta käeraudade eemaldamist, mistõttu tuli uuesti jõudu kasutada. Vanglatöötajad vahejuhtumis viga ei saanud, vang keeldus meditsiinilisest läbivaatusest. Vangi vastu alustati kriminaalmenetlus.

Tartu vanglas ei allunud eelmise nädala teisipäeval jalutuskäigule minev vang ametniku korraldusele minna näidatud jalutusboksi. Kui ametnikud käskisid vangil suunduda tagasi oma kambrisse, osutas ta füüsilist vastupanu. Vangi vastu kasutati jõudu ja talle pandi kambrisse toimetamiseks käerauad. Intsidendis keegi vigastada ei saanud.

Samal päeval ei allunud Tartu vanglas jalutuskäigult kambrisse naasev vang ametniku korraldusele peatuda läbiotsimiseks. Kui valvur vangi peatas, üritas vang ametnikku lüüa. Vangi hoiatati, et tema vastu võib kasutada teleskoopnuia. Vangile pandi läbiotsimise ja kambrisse toimetamise ajaks käerauad. Vahejuhtumis ei saanud keegi vigastada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles