Tuhanded sportimis- ja lõõgastumisvõimalused vaid sõrmeliigutuse kaugusel

Stebby
Copy
Foto: Andres Kõljalg

Stebby (endise nimega SportID) eesmärk on teha inimesed õnnelikuks, koondada sportimisvõimalused ja heaoluteenused ühtse keskkonna alla ning muuta nende kasutamine võimalikult lihtsaks. Uurisime neljalt terviseentusiastilt, miks nemad Stebby keskkonda kasutavad ja kuidas on nad sellega rahule jäänud. Kogemust jagasid tervisesaadik ja sotsiaalmeedia influencer Liis Velsker, meediaekspert ja saatejuht Keili Sükijainen, turundusjuht Jana Palm ning blogija Kardo Treimann.

Tervisesaadiku ja sotsiaalmeedia influencer’i Liis Velskeri jaoks on oma keha eest hoolitsemine üks olulisemaid asju. Tal on eesmärgistatud treeningkava, mille jaoks võtab Liis teadlikult oma aega – olgu see hommikul kell 6 või õhtul kell 21. Vigastuste tõttu on ta siiski mõistnud, et täpselt sama oluline on leida hetki ka lõõgastumiseks ja puhkamiseks. Selleks et olla rahulik, õnnelik ja fookuses, ärkab naine igal hommikul kell 5 ning läheb kohe jalutama, et hingata värsket õhku ja nautida vaikust. «See on minu salajane ilunipp, millest mitte kellelegi ei tohi rääkida,» ütleb Liis rõõmsalt.

Ehkki Stebby keskkonnast on võimalik leida väga palju sportimisvõimalusi, siis siiani on ta käinud hoopis mitu korda massaažis. «Mudimine paneb mu keha ikka tõeliselt laulma,» ütleb Liis ning meenutab ühte korda, kui kohale jõudes ootasid teda lisaks massöörile veel kaks koera, keda seansi ajal oli võimalik paitada. «Maksimaalne lõõgastus!» Lisaks on ta käinud LPG vaakummassaažis, elektriliste impulsside abil läbi viidaval EMS-treeningul ja Hiina Meditsiinikeskuses. Siiani pole ta mitte üheski teenuses veel pidanud pettuma. Väga mugav on see, et äpi kaudu saab teha broneeringu ning teenuse eest ka kohe tasuda.

***

«Kõige olulisem on uni – ideaalis kaheksa tundi, kiirematel päevadel seitse,» jagab oma salajast ilu- ja energianippi meediaekspert ja saatejuht Keili Sükijainen. Ta on aru saanud, et magama võiks minna alati samal ajal, sest kuigi me ise ei armasta rutiini, siis keha ja vaim teevad seda küll.

Selleks et hoida vaim ja füüsis värske ning võidelda stressiga, on Keili alati aktiivselt sporti teinud - kaks tundi trenni nädalas on tema arvates minimaalne. Tema lemmikud on tennis ja jooksmine.

Foto: Andres Kõljalg

Seltskondliku inimesena armastab Keili ühendada hea trenn ja toredad sõbrad ning tennis on selleks ideaalne spordiala. Teisalt meeldib talle sama palju ka lõõgastuda ning juhe korraks seinast välja tõmmata. Siis läheb ta näohooldusesse või lõõgastavasse massaaži. Stebby pakub kõiki neid võimalusi ja veelgi enam - Keili mängib tihti tennist Rocca Al Mare Tennisekeskuses, kuid ka tema lemmik massaažisalong Massažistaap, on Stebbys olemas. Lisaks on ta käinud Ülemiste O'Learys bowling’us.

Stebby keskkonna eeliseks on kindlasti see, et kõik teenused on korraga ühest kohast kättesaadavad ning kui konkreetseid plaanid puuduvad, siis saab äpis ringi uudistades vaid mõne minutiga palju häid ideid. Keili arvates võiks keskkond soovitada vastavalt valitud tegevustele uusi sarnaseid, täpselt nagu Netflix pakub uusi sarju lähtuvalt sellest, mida oled vaadanud.

***

Hea füüsilise vormi hoidmine on turundusjuht Jana Palmi jaoks olnud läbi elu oluline. Varem kirglikult tantsimisega tegelenud naine tõdeb, et tants oli talle nii trenni kui ka lõõgastuse eest, ent nüüd, kahe väikese lapse kõrvalt pole see kõik enam sugugi nii lihtne ning treenimiseks ja lõõgastumiseks on vaja teadlikult aega planeerida. Enda maandamiseks ja energiaga laadimiseks paneb Jana jalga mugavad tossud, kõrvaklappidesse mängima lemmikmuusika ning läheb mere äärde jalutama. Just nii laseb ta headel emotsioonidel enda sisse koguneda.

Foto: Taeva agentuur

Emana räägib ta alati teistele emadele, kui oluline on leida aega omaette olemiseks, ent viimasel ajal on tema silmad särama pannud hoopis üks ühele aeg oma viieaastase tütrega bowling’us. Äpis ringi vaadates kutsus just see tegevus kõige rohkem ning nüüd ei jõua nad ära oodata, millal saavad uuesti kuule veeretama minna.

Viimasel ajal on Jana trenne ja võimalusi lõõgastumiseks otsinud just Stebby keskkonnast, kuna seal on olemas kompaktne ülevaade teenustest ning kogu info on võimalik kerge vaevaga ühest kohast kätte saada. Lisaks toob ta eelisena välja sõbralikud hinnad, mis teenusepakkujalt otse ostes oleksid kindlasti kallimad. Lisaks on ta külastanud jõusaali ja spaad, avastanud enda jaoks mõnusa rullmassaaži ning peatselt plaanib proovida ka jooga personaaltreeningut. «Nädalas üks tegevus iseendale on must have

Vahel unistab ta, et rakenduse kaudu saaks kõiki teenuseid broneerida, kuid olles ise turundusjuht ja olnud erinevate teenuste lansseerimise juures, teab ta, et kõigi teenusepakkujate süsteemidega on võimatu ühilduda.

***

«Stebby on täiega lahe,» ütleb blogija Kardo Treimann heatujuliselt, kes on platvormi kaudu käinud nii sportimas aga kasutanud ka erinevaid tervise- ja iluteenuseid. Väga mugav on sisestada vaid asukoht ning äpp pakub kohe välja erinevaid võimalusi, mida ümbruskonnas teha saab. Rakenduses on olemas nii aadress ja telefon ja sealsamas saab kohe broneerida aja ning teenuse eest tasuda. Enam pole vaja guugeldada ja erinevatel veebilehtedel teenuste hindu võrrelda.

Foto: Andres Kõljalg

Eriti mugav on see näiteks võõras linnas, toob Kardo välja veel ühe keskkonna eelise. Vedeled hotellis ja järsku tekib soov minna massaaži, kuid kõik ajad hotellis on broneeritud. Pole probleemi, sest Stebby kaudu leiad läheduses kindlasti mõne võimaluse.

Kuigi viimasel ajal on Kardo leidnud treenimiseks vähem aega kui ta sooviks, siis on see tema elus siiski väga tähtsal kohal. Kardo on veendunud, et oma keha ja vaimu eest tuleb hoolt kanda ning tema sõnul on kõige olulisem siiski hea ja kvaliteetne uni. Kui oma füüsilise tervisega tegeleb ta peamiselt kodus üles seatud jõusaalis, siis Stebby keskkonnast on Kardo pigem otsinud erinevaid heaoluteenuseid. Näiteks käis ta hiljuti hambaid valgendamas, proovis meeste näohooldust ning lähiajal plaanib ette võtta lõõgastava floating seansi.

Foto: Andres Kõljalg
Copy
Tagasi üles