Opositsioon: ootused Tallinna võimuleppele olid suuremad

Ulla Länts
, ajakirjanik
Copy
Tallinna koalitsioonilepingu sõlmimine Keskerakonna ja Sotsiaaldemokraatliku erakonna vahel Tallinna linnavolikogus.
Tallinna koalitsioonilepingu sõlmimine Keskerakonna ja Sotsiaaldemokraatliku erakonna vahel Tallinna linnavolikogus. Foto: Eero Vabamägi/Postimees

Tallinna volikogu opositsioonierakondade esindajad kritiseerivad Keskerakonna ja Sotsiaaldemokraatliku erakonna koalitsioonilepingut, kuna see ei anna mingit lootust muutusteks pealinnas. 

Reformierakondlane Kristen Michal ütles, et tema ootused koalitsioonileppele olid suuremad. «Sisulise poole pealt on see varasema Keskerakonna ainuvõimu tegevuste jätkamine. Minu ootused sellele koalitsioonileppele olid kõrgemad, sest kui sotsid juba läbirääkimistele võeti, oli selge, et ega Keskerakonnal teist võimalust olnud. Seega oleksid nad võinud veidi julgemalt survet avaldada,» sõnas Michal. Ta lausus, et kui meenutada teemasid, mis olid valimiskampaanias kesksel kohal, siis näiteks rattastrateegia kohta seal ju midagi öeldakse ja see on iseenesest hea, samas on seal on ka selliseid veidraid asju nagu kokkulepe, et jätkatakse kõnniteede ehitamist. «No nimetage mulle mõni omavalitsus, kes teataks, et ei jätka kõnniteede ehitust», ironiseeris Michal.

Ta lausus, et kui vaadata koroonakriisi puudutavat, siis puudub sõnum, et mõistame ka oma vastutust selles ja kutsume kõiki vaktsineerima. Eriti suuri probleemseid piirkondi nagu Lasnamäe. «On küll kirjas, et jätkatakse toetavaid tegevusi, aga seda sõnumit, et käiakse ühte jalga ja püütakse koos hakkama saada, ei ole,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles