Lõhkeained kapi otsas teevad muret (3)

Karel Reisenbuk
, ajakirjanik
Copy

Politseil ja prokuratuuril on peaaegu igal ajahetkel töös mõni menetlus, mis seotud ebaseaduslike relvade või lõhkeainetega. See ei tähenda, et iga teine kodanik tänaval, tukk vöövahel, ringi jalutaks, kuid politsei kulutab sellele siiski veel üsna palju ressurssi.

Kui politsei ühe neile saabunud vihje peale kaks Paldiski meest rajalt maha võttis ning nende elupaigad ja neile kuuluvad garaažiboksid läbi otsis, leiti meeste valdusest suur kogus trotüüli (TNT), lisaks ka ebaseaduslik tulirelv, mis oli küll väga roostes, kuid nagu hiljem selgus, siiski jätkuvalt laskekõlbulik.

Üks meestest rääkis ülekuulamisel, et hoidis üht 200 grammist trotüüliklotsi mingil ajal lihtsalt oma kodus kapi otsas. Kokku said mehed süüdistuse veidi üle kilo trotüüli käitlemise eest, ent sama menetluse käigus tuli eri garaažiboksidest lagedale lisaks veel ca kuus kilo lõhkeainet, mille päritolu ei suudetud kindlaks teha. Trotüülihuvilised mehed olid detektoristid. Ringkonnaprokurör Deniss Medvedevi sõnul pole mingi saladus, et Paldiski ümber leidub nõukogude ajast pärit piirkondi, mis peidavad endas ohtlikke leide relvade ja lõhkeainete näol ning seda mehed sealt spetsiaalselt ka otsimas käisid. Kui enamasti prooviti leiud sõpradele maha müüa, et amfetamiini osta, siis üks meestest proovis lõhkeainet ka praktikas käiku lasta ja valmistas leitud lõhkeainest torupommi tüüpi seadeldisi, mida seejärel Paldiski ümber rõõmsalt õhkis. Mõlemad mehed mõisteti vangi.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles