Tallinn jätkab veel vähemalt kaks nädalat distantsõppega (2)

Sven Randlaid
, ajakirjanik
Copy
Klassiruum.
Klassiruum. Foto: Kristjan Teedema

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart (KE) teatas „Aktuaalse kaamera» otsestuudios, et Tallinna koolides jätkub 4.-8. klassi distantsõpe veel vähemalt kaks nädalat.

Kõlvart kohtus teisipäeval koolijuhtidega ja koos tehti otsus osalist distantsõpet kaks nädalat pikendada, kirjutab ERR-i uudisteportaal.

«Meil kujunes ühine arusaam, et praeguses olukorras me peame jätkama osalise distantsõppega niikaua kuni olukord ei parane, eelkõige koolides,» lausus Kõlvart.

Kõlvart ütles, et distantsõppe valemit hakkab otsustama iga kool iseseisvalt.

Tallinna linnapea andis asja kohta selgitusi ka veidi hiljem «Esimeses stuudios». «Ma saan aru, et see on väga valus ja ebameeldiv otsus. Sellepärast ma ütlesin koolijuhtidele ja olen seda öelnud nädal ja kaks nädalat tagasi, et me võtame vastutuse enda peale. Vaatamata sellele, et juriidiliselt otsustab kool, vastutus tõepoolest kuulub avalikule sektorile. Antud juhul Tallinna linnale, linnavalitsusele, linnapeale,» selgitas Kõlvart.

Linnapea märkis, et kui kriisiolukorras on näha, et nädala-paari pärast pole enam võimalik olukorda kontrollida, siis tuleb ka olemasolevat võimalust kasutada (kehtestada distantsõpe).

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles