Lennujaam valmistub talvepuhkuste hooajaks: otselennuliine on rohkem kui kunagi varem

Copy
Tallinna lennujaam.
Tallinna lennujaam. Foto: Konstantin Sednev/Postimees Grupp

Eeloleval talvel saab Eestist reisida 40 sihtkohta, mida on rohkem kui kunagi varem, mistõttu julgustab Tallinna lennujaam inimesi aktiivsemalt vaktsineerima, et reisimine oleks vastutustundlik ja mugav.

Oktoobris läbiviidud Kantar Emori uuringust selgus, et 39 protsenti Eesti elanikest hindab reisimisel koroonaviirusega nakatumise ohtu madalaks ning inimestel on suur soov puhkama lennata. 32 protsenti vastanutest lendaks esimesel võimalusel Vahemere äärde ja iga neljas vastaja igatseb külastada välismaal elavat sõpra või sugulast.

Tallinna lennujaama talvises lennugraafikus on lennud 40 otsesihtkohta, sealhulgas eestlaste palavalt armastatud Egiptus ja Kanaarid.

Tallinna lennujaama kommertsjuhi Eero Pärgmäe sõnul taastunud inimeste soov ja kindlus reisida, mida näitab ka reisijate arvu kasv. «Vaktsineerimine on selgelt lihtsustanud reisimist,» lisas ta.

Pärgmäe rõhutab, et lennujaamas on maski kandmine kohustuslik ning erinevad ennetusmeetmed on kehtestatud kõigi tervise hoidmiseks. Ta lisab, et iga reisile suunduja saab ootamatusi vältida, kui teeb ära ka kodutöö ning tutvub sihtriiki sisenemise nõuetega.

Oktoobris läbis Tallinna lennujaama 184 655 reisijat, mis on suurim ühes kuus teenindatud reisijate arv alates koroonapandeemia algusest, moodustades 58 protsenti kriisieelsest tasemest.

Regulaarlendude keskmine täituvus oli 68 protsenti.

Tallinna lennujaama liigub eesmärgi suunas teenindada 2021. aasta lõpuks 1,2 miljonit reisijat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles