Kiik: vaktsiinikahjustuste fond saab teoks (6)

Copy
Tanel Kiik.
Tanel Kiik. Foto: Remo Tõnismäe

Valitsuskabinet kiitis heaks tervise- ja tööminister Tanel Kiige (KE) poolt esitatud ettepanekud vaktsiinikahjustuste fondi loomiseks.

Eile andis Isamaa riigikogule üle vaktsiinifondi loomise eelnõu. Isamaa esimehe Helir-Valdor Seederi sõnul on Eesti seadnud eesmärgi vaktsineerida koroonaviiruse vastu suurem osa elanikkonnast ning rakendatud on meetmeid, mis ei jäta paljudele inimestele muud valikut kui ennast vaktsineerida.

Täna esitas Tanel Kiik valitsusele omapoolsed ettepanekud vaktsiinikahjude fondi loomiseks.

«Valitsuses on selge üksmeel sellise fondi vajalikkuse osas ning alustame koostöös rahandusministeeriumi ja justiitsministeeriumiga konkreetsete lahenduste väljatöötamist,» teatas Kiik õhtul sotsiaalmeedias.

Kiik märgib, et Eestis praegu kehtiv tootjavastutuse süsteem näeb ette, et vaktsineerimisel võimalikku kahju saanud inimestel on õigus esitada kahju hüvitamise nõue otse ravimitootjale. «COVID-19 vaktsiinide puhul on vaktsiinitootjal kohustus teavitada sotsiaalministeeriumi kahjunõude esitamisest ja kaasata ka Eesti riik selle kahjunõude lahendamisse. Vaktsiinikahjude fondi loomise eesmärk on muuta väga harva esinevate tõsiste tervisekahjustuste korral inimesele hüvitise saamine märksa lihtsamaks.»

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles