Migrandivoog võib jõuda Pihkva kaudu Eesti piirile (10)

Copy
Eesti-Vene piirist on valmis ehitatud 23,5 kilomeetrit, töö käib 63 kilomeetril. Valitsus tahab piiri väljaehitamist kiirendada. Fotol kagupiiri ehitus augustis.
Eesti-Vene piirist on valmis ehitatud 23,5 kilomeetrit, töö käib 63 kilomeetril. Valitsus tahab piiri väljaehitamist kiirendada. Fotol kagupiiri ehitus augustis. Foto: Margus Ansu

Euroopa Komisjonile esitatud salajases ohuhinnangus peetakse võimalikuks, et lähiajal võib ebaseaduslike migrantide Euroopasse toimetamisel hakata suurt rolli mängima Pihkva lennujaam, mis asub Eesti ja Läti piirist vaid paarikümne kilomeetri kaugusel.

Saksa ajalehe Die Welt käsutuses olevas dokumendis öeldakse, et Eesti ja Läti piiri lähedal asuv suhteliselt väike Pihkva lennujaam võib lisanduda ebaseaduslike migrantide Euroopa Liitu sisenemiseks kasutatavate marsruutide hulka.

«Pihkva lennujaam võib hakata lähiajal vastu võtma rahvusvahelisi lende Valgevenest, Türgist ja Egiptusest. Sealt saaksid migrandid üritada illegaalselt üle piiri Eestisse ja Lätisse pääseda, et minna sealt edasi Põhja- ja Lääne-Euroopa riikidesse,» seisab dokumendis «Aruanne olukorrast: rände- ja pagulasolukord».

Praegu teenindab Pihkva lennujaam vaid Venemaa siselende ja võtab vastu sõjaväelende, kuid on võimeline võtma vastu ka suuremaid, rahvusvahelisi lende tegevaid lennukeid.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles