FOTOD ⟩ Patarei merekindluses näidatakse valgusetendust

Copy

Patarei merekindluse ajaloolistel müüridel saab alates tänasest vaadata valgusetendust. 

Valguskunstnik Aleksander Sprohgis lõi spetsiaalselt Patarei merekindluse jaoks installatsiooni ning Mihkel Kallaste etenduse, milles visuaalne näitemäng on kombineeritud muusikaga, kus uuema aja palad on valatud klassikalise muusika võtmesse.

Valgus-show esmaettekanne on täna kell 19 merekindluse korstnaplatsil. Seejärel saab etendust näha iga päeva täis- ja pooltunnil kell 17-23. Viieminutilist valgusetendust saab vaadata 2022. aasta veebruarini ning on vaatajatele tasuta.

«Nüüd kui sügisene kaamos on saabunud ja pimedus võtab võimust, saab aina olulisemaks valguse roll,» ütles Patarei merekindluse tegevjuht Urmas Sildnik. «Andsime noortele kunstnikele võimaluse luua Patarei merekindluse seintele hubase, sooja ja visuaalselt põneva valgusmängu, mis tooks õhtusel jalutuskäigul linnarahva mere äärde valgusmerd nautima.»

Korstnaplatsil toimuvat valgus-showd saab vaadata mahukal parkimisplatsil nii autost kui ka hajutatult vabas õhus.

Patarei merekindlus oli külastajatele avatud juba sel suvel, kus toidutänava õdusates söögi- ja joogikohtades sai nautida häid maitseid, saada osa erinevast üritustest ja külastada Rahvusvahelist Kommunismiohvrite Mälestusmuuseumi. Sealsamas Gorži hoovis saab ka peale valmimist olema läbipaistva katusega kaetud ja väärikate müüridega ümbritsetud toidutänav.

Patarei merekindlusest rajatakse 2026. aastaks ainulaadsete elamuste keskus, mis kombineerib ajalugu, unikaalset meelelahutust, uudseid teenuseid ja erilist atmosfääri. Patarei Merekindluse arendaja on US Real Estate OÜ.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles