Ansip pole meelt muutnud: Kaja Kallas ei tohiks end esitleda asendamatuna (3)

Copy
Endine peaminister Andrus Ansip (Reformierakond).
Endine peaminister Andrus Ansip (Reformierakond). Foto: Tairo Lutter

Reformierakonna esimeest Kaja Kallast eelmisel nädalal teravalt kritiseerinud endine valitsusjuht Andrus Ansip ei ole oma seisukohta muutnud – ta heidab valitsusele ette saamatust koroonakriisiga ja rõhutab, et Kallas ei tohiks ennast esitleda asendamatuna.

Ansip ütles intervjuus rahvusringhäälingule, et tema kriitika on täiesti põhjendatud ning Eesti poleks pidanud kolmandasse lainesse selliselt sattuma nagu sattus, kuna seda oli võimalik ära hoida.

«Mind häirib väga see hoiak, mille järgi kriisidesse, antud juhul nakatumise maailmameistriks, satume kuidagi iseenesest ja väljume kriisidest valitsuse hiilgaval juhtimisel,» ütles Ansip.

Ansipi sõnul läks kevadel vaktsineerimisega kõik hästi ja Eesti oli tasemelt Euroopa Liidus esimeste seas, siis aga toimus pööre – vaktsiine hakati koguma reservi, selle asemel et neid süstida.

«Sel kuulsusrikkal, häbiväärsel nädalal, mil 68 000 doosi AstraZenecat soojaks läks, oli meil juba külmkappidesse kogunenud 203 000 doosi teisi vaktsiine, ehk see aeg, kui nõudlus vaktsiinide järele oli tohutu kõrge, magati lihtsalt maha,» ütles Ansip.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles