Jõelähtme valda asub juhtima kolmikliit (1)

BNS
Copy
Jõelähtme valda hakkab valitsema kolmikliit.
Jõelähtme valda hakkab valitsema kolmikliit. Foto: Andrus Umboja

Eesti Reformierakond, Sotsiaaldemokraatlik Erakond ja Erakond Eesti 200 sõlmisid esmaspäeval koalitsioonilepingu Jõelähtme valla juhtimiseks aastatel 2021–2025.

Kolme osalisega koalitsioon tagab võimalikult laiapõhjalise juhtimise Jõelähtme vallas järgmisel neljal aastal.

Valitsusliidu leping näeb ette Jõelähtme valla lastele lasteaia kohatasust vabastamise alates 2022. aasta algusest. Suurimaks kavandatavaks investeeringuks on Loo kooli spordihoone koos ujulaga ning kultuurikeskuse ja raamatukoguga. Eesmärk on jätkata kergliiklusteede ehitamisega ning aastaks 2025 valla teed tolmuvabaks muuta.

«Peame oluliseks, et Jõelähtme vallas pakutavad teenused oleksid kvaliteetsed, elukeskkond elamisväärne ning avalikud hooned tänapäevased. Lähiaja suurim väljakutse on lasteaia kohatasust vabastamine,» ütles Jõelähtme Reformierakonna piirkonna juht Andrus Umboja.

«Meil on heameel, et uue võimuliidu lepingus kajastuvad eri poolte peamised valijatele antud lubadused. Meie toetame elanikkonnakaitset ja hädaolukordades toimetulemise võimekuse parandamist. Seisame jätkuvalt hoitud elukeskkonna eest,» märkis Sotsiaaldemokraatliku Erakonna Jõelähtme osakonna juht Merike Metstak.

«Meie jaoks on oluline tõsta fookusesse valla väikeettevõtete abistamine nende kasvu kiirenduseks ning turismitaristu väljaehitamine Jägala joal ja rannapiirkondades. Ühtlasi on erakonnal oluline osaleda juhtimisprotsessis valitsusvastutuse kogemuse saamiseks,» ütles Erakond Eesti 200 piirkonna juht Jaan Tepp.

Pärast koalitsioonilepingu sõlmimist samal päeval toimunud Jõelähtme vallavolikogu 10. koosseisu esimesel istungil valiti Jõelähtme vallavolikogu esimeheks Väino Haab Reformierakonnast ja aseesimeheks Allar-Reinhold Veelmaa Sotsiaaldemokraatlikust Erakonnast.

Koalitsioonileppe järgi kannab Reformierakond ka vallavanema vastutust. Jõelähtme vallavolikogu 17 liikmest moodustavad 14-liikmelise koalitsiooni Reformierakond 11, Sotsiaaldemokraatlik Erakond kahe ja Erakond Eesti 200 ühe liikmega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles