Kuulus «suurannetus», mille valedega puhtaks pesemine ebaõnnestus

Henry-Laur Allik
, ajakirjanik
Copy
Tallinn Keskerakonnale keelatud annetuse teinud Martin Künnap ja Jana-Helen Juhaste kuulasid kohtuotsust videosilla vahendusel.
 
Tallinn Keskerakonnale keelatud annetuse teinud Martin Künnap ja Jana-Helen Juhaste kuulasid kohtuotsust videosilla vahendusel.  Foto: Sander Ilvest

Keskerakonnale keelatud suurannetuse tegemise süüasi jõudis eile lõpule, kui kohus mõistis irooniliselt asjaosalistelt karistuseks välja suurannetused heategevusorganisatsioonidele ja riigile.

Martin Künnap peab annetama 15 000 eurot SA Tallinna Lastehaigla toetusfondi ja Keskerakonnale Künnapi raha üle kandnud Jana-Helen Juhaste 5000 eurot TÜ Kliinikumi lastefondile. Künnap peab lisaks kohustuslikule annetusele tegema ka kakssada tundi üldkasulikku tööd. Mõlemad, nii Künnap kui Juhaste tunnistasid keelatud annetuses oma süüd.

Keskerakonnale annetatud 50 000 eurot riik konfiskeerib.

Ka kaassüüdistatav Catalina Porro, kes algselt oma süüd ei tunnistanud, läks prokuratuuriga kokkuleppele, mille kohus kinnitas. Leppe järgi karistas kohus Porrot 2500 euro suuruse trahviga, mida ei pöörata täitmisele, kui Porro aasta jooksul uut kuritegu ei soorita. Ühtlasi konfiskeeritakse Porrolt riigituludesse 20 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles