Macron Putinile: Prantsusmaa on valmis Ukrainat kaitsma (1)

Copy
Emmanuel Macron.
Emmanuel Macron. Foto: ISA HARSIN/Scanpix

Prantsuse president Emmanuel Macron ütles esmaspäeval oma Venemaa ametivennale Vladimir Putinile, et Prantsusmaa on valmis Ukraina territoriaalset terviklikkust kaitsma.

Macroni sõnavõtt tuleb veidi pärast seda, kui Moskvat hoiatas pärast vägede ebatavalist koondumist Ukraina piiri lähedale agressiooni eest ka NATO juht Jens Stoltenberg.

«Putin vastas, et Ukraina võimud on muutnud läbirääkimised keeruliseks,» edastati Élysée palee teadaandes, milles lisati, et seda arutluskäiku kasutab Venemaa juht sageli.

Kremli avalduse kohaselt toonitas Putin omakorda Macronile, et provokatiivsed USA juhitavad õppused Mustal merel suurendavad pingeid Moskva ja NATO vahel. Mõlemad liidrid väljendasid rahulolematust seoses arengutega Ida-Ukrainas, mida Moskva nimetas olukorra halvenemiseks.

NATO peasekretär Jens Stoltenberg kinnitas esmaspäeval, et õppused, mida NATO korrapäraselt Mustal merel korraldab, on läbipaistvad ja mõeldud kaitsetegevuse viimistlemiseks. «NATO Musta mere piirkonna õppused on kaitsesihiga ja läbipaistvad,» ütles ta koos Ukraina välisministri Dmõtro Kulebaga antud ühispressikonverentsil.

Stoltenberg märkis seejuures: «Viimastel päevadel oleme märganud Vene jõudude suurendamist Ukraina piiril,» ja jätkas: «Kutsume Venemaad üles olema läbipaistev selles, mis puudutab tema sõjalist tegevust, on tähtis ennetada teravnemist ja vähendada pinget.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles