ERRi tellitud reiting: Eesti 200 toetus tõusis EKREga võrdseks (7)

BNS
Copy
Kristina Kallas
Kristina Kallas Foto: Dmitri Kotjuh

Reformierakond ja Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) kaotasid kuu varasemaga võrreldes toetust, samas kui Eesti 200 reiting tegi suure tõusu üles ja tõstis nad erakondade populaarsusedetabelis EKRE kõrvale jagama teist-kolmandat kohta, selgus ERRi tellitud Turu-uuringute üle-eestilisest küsitlusest.

Kõige populaarsem erakond on jätkuvalt Reformierakond, mida toetab 21 protsenti vastajatest, mis on aga kolme protsendipunkti võrra vähem kui oktoobris. Sarnaselt Reformierakonnale on oma toetust kaotanud ka EKRE, kes sai novembris 19 protsendi valijate toetuse.

EKRE kõrvale tõusis Eesti 200, mis kasvatas toetust kuuga kuue protsendipunkti võrra samuti 19 protsendi peale.

Veel eelmise aasta lõpus 24-27 protsendi suurust populaarsust nautinud Keskerakond on 17-protsendilise toetusega langenud neljandaks.

Isamaa ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna toetus on novembris võrreldes

oktoobriga kasvanud - Isamaad toetab üheksa protsenti ja SDEd 10 protsenti valimiseelistust omavatest täisealistest Eesti kodanikest.

Ülejäänud erakondade toetus jääb allapoole valimiskünnist: Rohelisi toetab kaks protsenti, Eesti Tulevikuerakonda ning muid erakondi alla ühe protsendi valijatest, kolm protsenti annaks oma hääle üksikkandidaadile.

Kokkuvõttes toetas novembris koalitsioonierakondi 37 protsenti ja ka opositsioonierakondi 37 protsenti. Oluline on välja tuua just Eesti 200 toetus, mis parlamendivälise erakonnana sai 19 protsenti toetust.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles