Kaja Kallas: Eesti piiridele ei ole otsest ohtu

BNS
Copy
Kaja Kallas.
Kaja Kallas. Foto: Konstantin Sednev

Peaminister Kaja Kallas (RE) kinnitas kolmapäeval riigikogu infotunnis riigikogu liikmetele, et vaatamata ärevale poliitilisele olukorrale piiri taga ei ole Eesti piirile praegu otsest ohtu.

«Julgeolekuolukord on tõesti ohtlik ja ärev, viimastel päevadel eriti, kui me vaatame seda, mida on tegemas Valgevene Euroopa Liidu piiril, kuidas ta on kasutamas ära inimesi relvana Euroopa Liidu vastu,» rääkis Kallas.

Tema sõnul on ärev olukord ka Ukraina piiril, kus Venemaa koondab vägesid. «Need on kõik sellised signaalid, mis olid esmaspäeval valitsuse julgeolekukomisjonis ka arutusel ja millega me oleme tegelikult terve suve tegelenud. Endiselt kinnitan üle: täpselt nii nagu suvel, ei ole ka praegu Eesti piiridele otsest ohtu,» ütles Kallas.

Siiski otsustas valitsus Kallase sõnul esmaspäeval, kuulates ära valitsuse julgeolekukomisjonis kõik ülevaated, kutsuda kokku lisaõppekogunemise, et kiirendatud korras paigaldada piiridele tõkestus. «Tänasest kutsutakse reservväelased kokku ja kaitsevägi kaheksa päeva jooksul selle tõkke sinna ka püstitab,» märkis Kallas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles