President nimetas Erki Savisaare keskkonnaministriks (3)

BNS
Copy

President Alar Karis nimetas neljapäeva hommikul peaminister Kaja Kallase ettepanekul keskkonnaminstriks Erki Savisaare.  

President Alar Karis vabastas peaminister Kaja Kallase ettepanekul keskkonnaministri ametist Tõnis Möldri ja nimetas uueks ministriks Erki Savisaare. Riigipea sõnul on tähtis, et keskkonnaministeeriumi valitsemisala oleks hästi juhitud ja hoitud, arvestades, kui ambitsioonikad on Euroopa Liidu ja Eesti kavad kujundada meie ühiskonnad ümber keskkonnasõbralikemateks.

«Erki Savisaarel on ettevõtja ja IT-valdkonna taust, mis aitab kindlasti näha rohepöörde erinevaid võimalusi, sest meie ökoloogilise jalajälje vähendamine käib käsikäes meie majanduse ümber korraldamisega,» lausus Karis, kes kõneles Savisaarega eile pikemalt telefonitsi.

Peaminister Kaja Kallas kinnitas, et keskkonna- ja kliimateemad on valitsusele prioriteetsed. «Meie lähituleviku üks suurimaid väljakutseid on ette valmistada rohepööre. Kuigi protsessi peavad panustama kõik valdkonnad, on keskkonnaministril selles väga oluline roll,» ütles ta. 

Uus minister astub ametisse ametivande andmisega riigikogus.

Tõnis Mölder teavitas kolmapäeval Keskerakonna juhatust ja riigikogu fraktsiooni otsusest omal soovil keskkonnaministriametist tagasi astuda. Peaminister Kaja Kallase ettepanekul vabastas president Möldri ametist ja nimetas uueks ministriks Erki Savisaare.

Kolmapäeval otsustas Keskerakonna juhatus esitada keskkonnaministri kandidaadiks riigikogu rahanduskomisjoni esimehe ja Keskerakonna Roheliste kogu liikme Erki Savisaare.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles