Mölder: mulle on meeldinud väga käia portaalides, kus saab ennustada spordivõistluste tulemusi (8)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Tõnis Mölder.
Tõnis Mölder. Foto: Tairo Lutter

Endine keskkonnaminister Tõnis Mölder (KE) kirjutas oma sotsiaalmeedias, et ta kasiinodes ei käi, ent ta on väisanud portaale, kus saab ennustada spordivõistluste tulemusi. 

«Kolmapäeval andsin avalikkusele teada, et loobun ministriametist tervislikel ja perekondlikel põhjustel. See oli minu jaoks erakordselt raske, aga õige samm. See oli minu isiklik otsus,» alustas Mölder oma postitust. 

Ta märkis, et on kasiinos terve oma elu jooksul viibinud kokku viis korda. «Seega see väide ei vasta tõele,» lisas Mölder. 

«Et aga asjad selgeks saaksid, ütlen välja: mulle on meeldinud väga käia portaalides, kus saab ennustada spordivõistluste tulemusi.»

Ta märkis, et sport on talle kirg. «Kui ma ei oleks valinud karjääri poliitikas, siis tõenäoliselt töötaksin täna treenerina. Sellel kirel on aga ka pahupool. Vaid ühe hiirekliki kaugusel on spordiennustuse portaalid. Märkamatult said nendest portaalidest minu jaoks põnev ajaviide ning eeskätt abinõu, millega maandada tööalaseid pingeid,» lisas Mölder. 

«Mis puudutab meedias avaldatud väiteid selle kohta, et olen sattunud võlgadesse, siis õnneks nii see pole. Olen panuste tegemisel kasutanud isiklikke vahendeid. See aga ei pisenda kuidagi probleemi olemust,» kirjutas endine keskkonnaminister. Ta lisas ka mustri - kui pinged tööl kuhjusid, siis panustas võistlustel. «Rahulikumal perioodil see nii ei olnud,» lisas Mölder. 

«Miks see nii läks? Võib olla seepärast, et kogu minu karjäär on läinud tõusvas joones sellises tempos, mida poleks osanud ettegi kujutada. Liiga kiiresti ja liiga kõrgele. Stressi ning terviseprobleemide tekkides ei osanud ma teha õigeid järeldusi õigel hetkel, veel vähem otsida abi. Aitasin end ise, spordiportaalis panuseid tehes,» lisas Mölder. 

Samal ajal süvenesid Möldri sõnutsi ka füüsilised terviseprobleemid, kuni ta jõudis arusaamale, et peab arsti poole pöörduma. «See ehk oligi üks esimesi hetki, kus reaalsus hakkas kohale jõudma. Minu töö mõjub minu tervisele,» selgitas ta. 

13. novembril sulges ta MTA e-teeninduses võimaluse osaleda hasartmängudes ning samal päeval pani aja kinni psühholoogi juurde. «Tegemist on minu jaoks päevaga, mis tähistab uut algust,» lisas ta. 

«Ma ei suuda sõnadesse panna tänutunnet oma abikaasa ja kõige lähedasemate ees, mida hetkel tunnen. Tänu selle eest, et mind toetatakse ja mõistetakse. Tunnen tänu selle eest, et lähedased toetavad minu otsust see asi avalikuks teha,» tänas ta. 

Praegu ei ole Mölder valmis täpsemalt oma nn sõltuvust kirjeldama. «Hetkel olen otsustanud jätkata töötamist Riigikogus, kuid kindlasti ei tee seda oma tervise ja lähedaste heaolu hinnaga. Kui pean valima pere ja tervise ning poliitika vahel, siis pole kahtlustki, et lahkun poliitikast,» rõhutas ta oma postituses. 

«Vabandan kõigi ees, kelle ootuseid olen petnud. Ma loodan, et Eesti inimesed annavad mulle ühel hetkel minu eksimused andeks,» lisas ta. 

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles