Lapsed on koolidest saadud kiirtestidega hakanud äri tegema (8)

Alexandra Saarniit
, ajakirjanik
Copy
Õpilane ja kiirtest.
Õpilane ja kiirtest. Foto: Sander Ilvest

Haridus- ja teadusministeeriumile (HTM) on laekunud info lastest, kes on usaldusel põhineva kiirtesti kooli minnes tegemata jätnud ning selle hoopis maha müünud, kuid testimise korralduses esialgu muudatusi siiski ei plaanita, vahendab ERRi uudisteportaal.

«Aktuaalsele kaamerale» teadaolevalt on Ida-Virumaal asuva kooli juht teinud koolipere ja lapsevanemate poole pöördumise, kus palub teste müünutel oma tegu tunnistada, kuid esialgu ei ole müükide üksikasjad teada. 

HTMi kriisijuhi Rain Sanniku sõnul on kriisikomisjoni koosolekul juttu tulnud probleemi näol loodetavasti tegemist üksikjuhtumiga: «Kuna oli teada, et küsimusega tegeletakse, siis võtsime selle teadmiseks kui võimaliku ohu ja riskiga, mis on ilmnenud kiirtestide teemaga seonduvalt täiendavalt juurde».

Küll aga on Rakvere abilinnapea Laila Taluniku sõnul ka seal piirkonnas nii linnavalitsusse kui ka koolidesse info sarnaste juhtumite kohta jõudnud, kuid ministeeriumit pole teavitatud tõendite puudumise tõttu. 

Esialgu HTM testide jagamise korras muudatusi läbi viia ei plaani, kuid kui vihjeid koolidelt laekub rohkem, kaalutakse testide kontrollitumat jagamist.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles