USA soovitas koroonapuhanguga seoses mitte reisida Saksamaale ja Taani

Copy
Kaitsemaskiga naine Berliini jõuluturul.
Kaitsemaskiga naine Berliini jõuluturul. Foto: REUTERS/Fabrizio Bensch/SCANPIX

USA välisministeerium kutsus esmaspäeval ameeriklasi üles mitte reisima Saksamaale ja Taani seoses Euroopas hoogu koguvate koroonaviirusesse nakatumistega.

Välisministeerium andis mõlema riigi jaoks välja kõrgeima ehk neljanda taseme reisijuhised, mis viitavad koroonanakatumiste väga kõrgele tasemele riigis.

Võimalikke reisijaid hoiatati ka, et kehtivad piiranguid, mis mõjutavad USA kodanike sisenemist Taani.

Euroopa koroonaviirusesse nakatumiste arvu kasvus süüdistatud aeglast vaktsineerimist, väga nakkavat deltavarianti ja külmemat ilma, mis on sundinud inimesed taas siseruumidesse.

Saksamaal on vaid 68 protsenti elanikkonnast täielikult vaktsineeritud. Riik on kutsunud kõiki vaktsineeritud täiskasvanuid saama kolmandat lisasüsti, et võidelda vaktsiini efektiivsuse vähenemisega pärast kuue kuu möödumist.

Saksamaa praegused koroonameetmed ei ole piisavad pandeemia neljanda laine ohjeldamiseks, teatasid esmaspäeval konservatiivide parteiallikad viitega kantsleri kohusetäitja Angela Merkeli sõnadele.

«Meil on väga dramaatiline olukord - praegused reeglid ei ole piisavad,» ütles Merkel kohtumisel oma Kristlik-Demokraatliku Liidu (CDU) liidritega. Merkeli andmetel kahekordistub uute nakatumiste arv iga 12 päevaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles