Kas Elon Musk peaks müüma oma Tesla aktisiad?

Change
Copy
Foto: Change

Tesla ja SpaceXi tegevjuht Elon Musk on tuntud kui agar sotsiaalmeedia kasutaja. Hiljuti läks mees aga uuele tasemele, kui küsis oma Twitteri jälgijatelt nõu tähtsa finantsküsimuse osas. Säärane samm ei jätnud ükskõikseks ei sotsiaalmeediat ega ka Tesla aktsia hinda.

Kas müüa 10 miljardi väärtuses aktsiaid?

Elon Musk, kes on tuntuima elektriautode tootja Tesla suurim aktsionär, pöördus oma Twitteri jälgijate poole, küsides nende arvamust. Musk postitas Twitterisse jah/ei vormis arvamusküsimuse, pärides, kas ta peaks müüma 10% oma Tesla osalusest, mis on firma ligi 1 triljoni dollari suuruse väärtuse juures umbes 10 miljardi dollari väärtuses aktsiaid. Musk lisas järgnevas säutsus, et kavatseb talitada gallupi tulemustele vastavalt. Ajakirja Forbes’i andmetel maailma rikkama mehe tiitlit kandva Muski küsimusele andsid oma poolt või vastu hääle kokku üle kolme ja poole miljoni Twitteri kasutaja. Tulemuste selgudes olid 57,9% vastanutest arvamusel, et miljardär peaks oma aktsiad rahaks tegema, mis omakorda langetas Tesla aktsia hinda ligi 10%.

Rohkelt käidi välja erinevaid ideid, mida Musk peaks väärtpaberite müügist saadud rahaga tegema. Teiste seas ütles sõna sekka ka börsifirma Microstrategy tegevjuht Michael Saylor, kes soovitas Muskil osa Tesla vahenditest hoopis Bitcoini paigutada, hajutades sel moel investeeringute portfelli ja pakkudes kaitset inflatsiooni vastu.

Kas Tesla võtab Bitcoini uuesti maksevahendiks?

Hiljuti ilmnes Tesla poolt USA väärtpaberi- ja börsikomisjonile esitatud raportis, et ettevõte võib tulevikus taaselustada toodete eest krüptovaluutades tasumise võimaluse. Pärast seda kui Tesla soetas selle aasta veebruaris 1,5 miljardi dollari väärtuses bitcoine, tegi ta bitcoini USA klientidele üheks võimalikuks maksevahendiks. Kuid vaid mõned kuud hiljem lõpetas Tesla bitcoinide aktsepteerimise, viidates keskkonnaprobleemidele. Musk on ka maininud, et firma hakkab krüptovaluutat maksena aktsepteerima, kui rohkem bitcoini kaevandajaid taastuvenergiale üle lähevad. Ta lisas toona, et Tesla ei müü ühtegi bitcoini, mille ta on ostnud või maksena saanud.

Tesla aktsia või Bitcoin? Mõlemad Change’i äpis

Krüptorahadesse või aktsiatesse saab nüüd mugavalt investeerida nutitelefoniga. Change’i algajasõbralikus investeerimisrakenduses saab osta ja müüa populaarsemaid krüptorahasid nagu Bitcoin ning tuntud aktsiaid nagu Tesla. Change’is ei pea investeerima tingimata suurte summadega, alustada saab alates 10 eurost. Change’i äpp on turvaline koht krüptorahade hoidmiseks, kus teie krüptovarad on kaitstud multi-signature krüptorahakotis ning raha hoitakse ELi mainekates finantsasutustes.

Alusta investeerimist ja laadi alla Change’i rakendus

Copy
Tagasi üles