Tallinna-Narva maanteel põrkasid kokku neli sõidukit, vigastada sai viis inimest (6)

Sven Randlaid
, ajakirjanik
Copy
Politseiauto
Politseiauto Foto: Dmitri Kotjuh

Täna õhtupoolikul põrkasid Ida-Virumaal Tallinna-Narva maanteel kokku neli sõiduautot. Kiirabi toimetas sündmuspaigalt haiglasse viis inimest. 

Kell 15.24 sai Häirekeskus teate liiklusõnnetusest Tallinna-Narva maanteel 176. kilomeetril Toila vallas Konju külas. Esialgsetel andmetel riivas 62-aastase naise juhitud ja Narva suunas liikunud Mitsubishi Colt tema ees peatumist alustanud Volkswagen Passatit, mida juhtis 40-aastane mees. Selle tagajärjel paiskus Mitsubishi vastassuunavööndisse ja põrkas kokku 46-aastase naise juhitud Citroen C4-ga. Saadud löögist paiskus Mitsubishi vastu Narva suunas liikunud Volkswagen Caddyt, mida juhtis 45-aastane mees.

Kiirabi toimetas sündmuskohalt haiglasse Mitsubishi juhi, Citroeni juhi, Citroenis kaassõitjatena viibinud 45- ja 43-aastase naise ning 11-aastase tüdruku.

Kõik autojuhid olid kained ja juhtimisõigusega, autodel olid all talverehvid.

Avarii tõttu oli sündmuspaigas liiklus mitu tundi tugevasti häiritud. 

Jõhvi politseijaoskonna välijuht Ville Ränik ütles, et teeolud olid sündmuskohal lumesaju ja miinuskraadide tõttu talviselt libedad. «Talvistes teeoludes tuleb alati suurendada pikivahet ja vähendada sõidukiirust, sest see jätab ootamatustele reageerimiseks rohkem aega,» sõnas ta. «Autojuhid, kes pole oma autol veel suverehve talverehvide vastu vahetanud, ei tohiks praeguse ilmaga kindlasti sõitma minna, sest see on väga ohtlik. Alates kolmapäevast, 1. detsembrist on suverehvidega liiklemine sootuks keelatud,» rääkis Ränik.

Novembrikuu jooksul on juhtunud 97 inimkannatanutega liiklusõnnetust, milles sai viga 104 ja hukkus kolm inimest. Käesoleva aasta jooksul on inimkannatanutega liiklusõnnetusi juhtunud 1437, neis on viga saanud 1604 ja hukkunud 50 inimest.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles