Tartu Ülikool tähistab rahvusülikooli 102. aastapäeva (1)

Copy
Tartu Ülikooli peahoone.
Tartu Ülikooli peahoone. Foto: Margus Ansu

Kolmapäeval, 1. detsembril möödub 102 aastat eestikeelse Tartu Ülikooli avamisest. Kuigi koroonaviiruse leviku tõttu jäävad traditsioonilised rahvusülikooli aastapäeva üritused ära, kuulutab Tartu Ülikooli rektor Toomas Asser välja Rahvusmõtte auhinna laureaadi, ülikooli peahoone ees süüdatakse 102 sünnipäevaküünalt ja Tartu kaarsild värvub ülikooli auks siniseks.

1. detsembri hommikul kuulutab rektor professor Toomas Asser videotervituses välja tänavuse Rahvusmõtte auhinna laureaadi, kes on oma loominguga silmapaistvalt edendanud eesti rahvuslikku ja Eesti riiklikku eneseteadvust.

Rahvusülikooli 102. aastapäeva aktus, ülikooli tõrvikurongkäik ja ball jäävad küll ära, kuid kell 11.30 süütab ülikoolipere peahoone ees 102 sünnipäevaküünalt ning varahommikul ja õhtul, kui väljas on hämar, särab Tartu kaarsild rahvusülikooli aastapäeva auks sinises kumas.

Aasta jooksul on ülikool saanud rikkamaks nelja audoktori ja 106 doktori võrra. Kui traditsiooniliselt promoveeritakse doktorid aastapäevaaktusel, siis seekord antakse neile diplomid pidulikult üle 2022. aasta juunis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles